Ani Paluba Hamburk hlavní nádraží nezachránila. Lidé si dále stěžují..

09.08.2021 10:17

Nepříjemný zápach, nadávky, obtěžování cestujících, podnapilí lidé na lavičkách, takto momentálně vypadá hlavní vlakové nádraží v Plzni, kterým denně proudí až 35 000 lidí. 

5
541236bezdomovecbezdomovcihlavákhlavní vlakové nádražíplzeňvlakáč219388045_4264267883653514_2995408617375858594_n

Město Plzeň se chlubí "novou moderní vstupní bránu" jménem Paluba Hamburk, jejíž součástí je i infocentrum s vyhlídkovou věží a gastro provozovnami. Na hlavním vlakovém nádraží v Plzni ale vládne krutá realita, na kterou si občané stěžují.

Silná lavina kritiky se strhla pod jedním z facebookových příspěvků na skupině Plzeňáci.

"Od samého rána otravují bezďáci, feťáci, cigarety, 15 korun, atd..Když řeknete, že nemáte, tak Vás v lepším případě někam pošlou. Já slyšel ten horší slovník. Jak venku, tak v hale. Securiťák sotva 19 let, pod rukama melouny, pouta těžší, než je on sám, kanady o tři čísla větší...nic neřeší. Tak se ptám, je tohle opravdu vizitka Plzně a musí tak tomu být? Nechci si na to každé ráno zvykat, ale co třeba turisté?? Maminky s dítětem?" uvedl jeden z Plzeňanů.

Ostatní lidé, kteří žijí v Plzni nebo jí projíždí se okamžitě jednohlasně přidali:

"Už jsem tam i zažil, že ti sekuriťáci se poměrně okatě a zvesela kamarádili právě s tou nádražní smetánkou. Když se "hned vedle" postavily ty dva kontejnery na sebe a napsalo se na to Paluba Hamburk, chytal jsem se za hlavu." 

"Njn zrekonstruované hlavní Nádraží jen pro feťáky a bezdomovce.. Security jsou tam jen na okrasu, už jsem byl u hodně případu, kdy securita raději otočila hlavu nebo dělají jako by nic…. Vrchol."

"Katastrofa a securiťáci se s nima kamarádi, mají za to všimné, ale nedejbůh když budete uvnitř bez náhubku, ale Paluba Hamburk to zachrání."

"To je to naše město kultury. Hlavně že vše modernizujou, ale hlavní a větší problémy neřeší... Hlavně, že budou pozlacené kašny a u hlaváku imaginární zmrzlina co vypadá jak...Jsem zvědavá, jak to tam dlouho zůstane v dobrým stavu."

"Katastrofa hrozná ostuda a vizitka a radní s tím nic nedělají plus ten nehoráznej smrad co tam tomu velí.....jinak já myslel že se o takový nýmandy postará policie, a že zrovna místa jako je vlakáč jsou už dávno vyčištěný...taky jsem čuměl"

"Souhlasím, minulý týden jsem tam byla po dlouhé době a ten hlavák je fakt děs. S tímhle by se mělo něco dělat."

"No jo Baxova mládež opět v akci. Výsledek lajdácké práce radnice, která radši před problémy strká hlavu do písku a se slovy s tím nejde nic delat si myslí, že má vyřešeno."

 

Foto: Ladislav Matějka, QAP.cz, čtenář QAPu

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24