QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Areál na Špičáku hlásí metr nového sněhu! Podmínky jsou luxusní

10.01.2019 10:42

Sněžení, které v posledních dnech zasáhlo Šumavu, se postaralo o extrémní vylepšení podmínek v lyžařském areálu na Špičáku. Připadl skoro metr prašanu!

FOTO_Pavel Němeček (23)

Zatímco sněžení posledních dnů dělá problémy na silnicích, vyznavači zimních sportů si mohou mnout ruce. Radikální zlepšení podmínek hlásí před víkendem areál Ski&Bike Špičák.

"Za poslední tři dny připadl skoro metr prašanu a výška průběžně upravované sněhové pokrývky na sjezdovkách dosahuje až 120 centimetrů,“ uvádí k aktuálním podmínkám ředitel areálu Vladimír Kasík.

Díky extrémnímu zlepšení podmínek mohli premiérově lyžaři vjet i na nejprudší českou sjezdovku černou Šanci, která jako jediná není technicky zasněžována ani upravována a její přírodní svah nyní nabízí parádní freestylové lyžování. V provozu už je několik dnů také dětský areál pod hotelem Sirotek a v plné délce i ostatní sjezdovky.

"Dnes začínáme pracovat na snowparku, pro nějž máme speciálně vyčleněnou sjezdovku Lubák (411 m dlouhá /převýšení 90 metrů). Musíme tady ještě dosněžit větší vrstvu sněhu, než připadla, a pak se začnou stavět jednotlivé prvky a překážky,“ říká k další připravované novince Vladimír Kasík.

O tomto víkendu startují víkendové lyžařské kurzy pro děti i dospělé. Provoz areálu bude navíc bez omezení, protože se nechystají žádné závody. Fronty na lanovku a vleky se navíc v tomto týdnu zatím vůbec netvořily.  

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24