QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Areál na Špičáku láká na parádní podmínky. Otevírá se snowpark - FOTKY

24.01.2019 10:56

Špičák láká před víkendem nejen na exkluzivní sněhové podmínky, ale také na další rozšíření provozu areálu. Od pátku se otevře také snowpark.

snowpark2
snowpark2snowpark3snowpark1

Areál na Špičáku momentálně nabízí parádní podmínky. Na sjezdovkách leží někde až okolo metru a půl prašanu. Díky podmínkám se může opět provoz areálu rozšířit.

"Podmínky na lyžování jsou v těchto dnech skvělé. Tratě vydrží až do ukončení provozu v 16 hodin téměř neporušené a v pracovních dnech týdne se lyžuje zcela bez front. O víkendu se pak čeká pouze na lanovku v řádu několik minut,“ říká ředitel areálu Vladimír Kasík. Nastávající víkend je také posledním před startem pololetních nebo jarních prázdnin, kdy se počty lyžařů v zimních střediscích zvyšují.

Díky aktuální sněhové situaci se od pátku 25. ledna také poprvé v letošní zimní sezoně otevře snowpark Freestyle Area Špičák na sjezdovce Lubák. Od začátku tohoto týdne tady připravovali všechny prvky a překážky specialisté na stavbu snowparků ze společnosti Freestyle Area. Nepůjde o nijak těžké ani příliš náročné úseky pro ryzí specialisty, ale možnost zpestřit si lyžování jízdou po různých vlnách, railech či hranách.

"Letos jsme jej postavili pro začátečníky, takže začíná základní vlnou a jednoduchými boxy, pak následuje rail a zakončen je cornerem,“ popisuje jeho skladbu Michal Ritter z Freestyle Area, který snowpark ve spolupráci s rolbaři na Špičáku několik dnů stavěl do finální podoby.

V sobotu 26. ledna se na šumavském Špičáku objeví Jan Antonín Duchoslav alias Viki Cabadaj ze Sněženek a machrů, který bude zájemcům radit při výběru správných lyží. V areálu se budou zdarma testovat lyžařské novinky aktuální zimní sezony. Připraveno je více než 100 párů lyží různé délky na slalom i obří slalom. Součástí akce je také doprovodný program pro děti se spoustou soutěží a zajímavé ceny.

Nastávající víkend navíc nepřinese ani žádné závody, takže návštěvníkům bude patřit kompletně celý areál.

FOTO: Ski&Bike Špičák

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24