Areál na Špičáku vzali lyžaři i snowboardisté útokem! FOTKY

12.01.2019 18:09

Extrémní porce nového sněhu, kterou dostal areál na šumavském Špičáku v posledních dnech, nalákala doslova davy návštěvníků. Sobota tak byla v areálu hodně vydatná.

1
123456

Sněžení posledních dnů extrémně vylepšilo podmínky v lyžařských areálech. Výjimkou není ani šumavský Špičák, kde připadlo okolo metru sněhu. 

Díky parádnímu zlepšení podmínek mohli v tomto týdnu premiérově lyžaři vjet i na nejprudší českou sjezdovku černou Šanci, která jako jediná není technicky zasněžována ani upravována a její přírodní svah nyní nabízí parádní freestylové lyžování. V provozu už je několik dnů také dětský areál pod hotelem Sirotek a ostatní sjezdovky.

Vydatné sněžení si ovšem vybralo i svoji daň. Pod tíhou sněhu se na Šumavě začaly lámat stromy. Jeden z nich před několika dny padl i na sjezdovku Spodní Šance, kde muselo být přerušeno večerní lyžování. Vše se podařilo odstranit na víkend a tedy také Spodní Šance už je v provozu bez omezení. 

Sobota návštěvníky do hor táhla. Znát to bylo i na obsazenosti parkovišť. Prakticky hned od rána doslova praskala ve švech parkoviště přímo u areálu na Špičáku, ale také okolní u nádraží Špičák a také Kaskády. 

FOTO: QAP.CZ

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24