QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Asfaltová střecha budovy TJ Slavoj v Plzni se zazelená - FOTKY

09.01.2020 7:55

Zhruba 700 metrů čtverečních dosluhujících asfaltových střech na budově TJ Slavoj Plzeň v Třebízského ulici čeká proměna.

3
34

V grantové výzvě Ani kapka nazmar Nadačního fondu Zelený poklad získala Tělovýchovná jednota Slavoj Plzeň nejvyšší možnou částku, a to 300 tisíc korun. Ta je určena na projektovou dokumentaci k přípravě ozelenění některých střech areálu v Třebízského ulici v Plzni.

V současné době je prověřována statika objektu. Pokud půjde vše hladce a Slavoji se podaří získat potřebných zhruba 3,75 milionu korun na realizaci projektu, střechy o rozloze 700 metrů čtverečních pokryjí nenáročné sukulenty, což jsou rostliny, které mají rády teplo a sucho.

"Od nového střešního povrchu si TJ Slavoj slibuje nejen revitalizaci, ale také zlepšení termoizolačních vlastností střech – snížení úniků tepla v zimě a současně lepší klima v parných dnech, které v poslední době přímo tady v centru města umí být opravdu úmorné. Za bonusy navíc lze označit snížení prašnosti, zpomalení odtoku vody do kanalizace v případě přívalových dešťů a v neposlední řadě příjemnější pohled z okolních domů,“ říká vedoucí provozu TJ Slavoj Plzeň Václav Reithmaier.

Z grantové výzvy Ani kapka nazmar Nadačního fondu Zelený poklad loni získaly podporu i další projekty z Plzně.  Patří k nim zelená střecha na Tyršově základní škole v Černicích, vznik dešťové zahrádky u 23. mateřské školy v Topolové ulici na Slovanech a proměna zahrady 32. mateřské školy v Resslově ulici.

FOTO: Zelený poklad

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24