QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Asistenti prevence kriminality dohlédnou na pořádek i letos

06.07.2020 12:14

Plzeň získala na asistenty dotaci od ministerstva vnitra ve výši 580 tisíc korun, celkové náklady se blíží 900 tísícům korun. Kde můžeme asistenty potkat?

asistent prevence kriminality

Přijetí dotace ministerstva vnitra z Programu prevence kriminality na projekt Asistent prevence kriminality už schválili plzeňští radní. Celkové náklady jsou 886 tisíc korun, z toho dotace ministerstva činí 580 tisíc korun, zbytek půjde z městského rozpočtu. 

Tento projekt Odbor bezpečnosti, prevence kriminality a krizového řízení Magistrátu města Plzně realizuje od roku 2014 a činnost asistentů pokračuje také v letošním roce. "Občané v místní komunitě kladně přijímají oba pracovníky, kteří pracují na pozici asistenta prevence kriminality, což se odráží v bezproblémové spolupráci. V případě potřeby či potíží stále častěji vyhledávají jejich pomoc,“ uvedl radní pro oblast bezpečnosti Martin Zrzavecký.

Projekt byl prioritně zacílen na lokalitu Plac, tedy na blok ulic Plachého a Korandovy, koncem roku 2015 asistenti zamířili i do okolí Centrálního autobusového nádraží a přilehlých ulic, o dva roky později i na Petrohrad a potom na Zátiší.

„K povinnostem asistentů kriminality patří mimo jiné dohled nad dodržováním veřejného pořádku ve spolupráci se strážníky a Policií České republiky v přidělených lokalitách, dále monitorovat tyto prostory za účelem zvyšování bezpečí obyvatel, přispívat k odhalování přestupkové a jiné nežádoucí činnosti pachatelů protiprávního jednání, upozorňování a motivování občanů na nutnost dodržování právních norem, pomoc školám při řešení záškoláctví,“ připomněla Adriana Jarošová z tiskového

FOTO: ilustrační

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24