QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Atleti a atletky z AK Škoda Plzeň se v Brně postarali o parádní překvapení

06.07.2021 8:24

Škodováci zazářili na extraligovém kole v Brně, ženské družstvo bralo první místo, muži pak obsadili místo druhé. Dokazují tak, že i neprofesionální klub může porážet ty profesionální.

tým žen

Báječné představení předvedli v neděli atleti a atletky AK ŠKODY Plzeň na prvním kole nejvyšší tuzemské atletické extraligy družstev. "Klubovou historii přepisuje jak fantastický úspěch žen, tak nečekaný a senzační výsledek mužů. Dosud se totiž nestalo, aby obě družstva dokázala na jednom kole vybojovat zároveň první a druhé místo. Ženský tým za sebou nechal všechny soupeřky a s velkým padesáti bodovým náskokem jasně ovládl první klání," řekl Michal Černý z AK Škoda Plzeň.

Ženský tým ziskem 242 bodů předčil kluby jako AK Olymp Brno, který zapsal 191 bodů, či loňského celkového vítěze USK Praha se 183 body. Mezi opory ženského týmu patřily vrhačka Lenka Valešová s 20 body, běžkyně Orysia Demianiuk 22 bodů či sprintérka Tereza Petržilková, která přispěla 19,75 body.

tým žen

O ještě větší senzaci a překvapení se postaralo mužské družstvo. "Po loňském celkovém pátém místě zaskočilo všechny soupeře a ziskem 199 bodů vybojovalo fantastické druhé místo, pouhých 5,5 bodu za první VSK Univerzitou Brno. Za sebou naopak nechalo velkoklub TJ Duklu Praha, a to s velkou rezervou 15,5 bodů nebo dalšího loňského medailistu PSK Olymp Prahu," dodal Černý. Z mužského týmu se nejvíce body blýskli 16 bodový vrhač Tomáš Ott a běžci Vasyl Koval  se 17 body a Jakub Davidík, který vyběhl pro tým 15 bodů.

tým mužů

Každý tým čítá 24 atletů na soupisce a na té plzeňské se to hemží českými reprezentanty a medailisty z nedávného MČR mužů, žen i juniorů. "Plzeňští atleti ukázali silného týmového ducha a každým svým představením v letošním roce více a více dokazují, že i neprofesionální klub v takovém sportu jakým je atletika se může porovnávat nebo dokonce porážet i ty profesionální.  Druhé kolo se uskuteční 22.8 v Praze na Julisce," doplnil MIchal Černý.

Foto: AK Škoda Plzeň

 

 

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24