QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Autobusy na Borská pole v Plzni najedou v tomto týdnu na objížďky

03.07.2019 7:02

Kvůli stavbě tramvajové trati na Borská pole v Plzni dojde v závěru tohoto týdne na další omezení. Tentokrát se to dotkne autobusů linek, které míří směrem právě na Borská pole.

autobus-30

Stavba tramvajové trati na Borská pole v těchto dnech postoupila do další fáze. V úterý se instaloval nový most přes hlavní tah na Klatovy, po kterém budou tramvaje v budoucnu jezdit. Od začátku týdne začala platit také dlouhodobá výluka na lince číslo 4. V závěru týdne se pak stavba dotkne i autobusových linek v lokalitě. 

"Z důvodu prací na tramvajové trati na Borská pole dojde od zahájení denního provozu 6. 7. 2019 do ukončení denního provozu 7. 7. 2019 k uzavírce silnice I/20 a změnám tras autobusových linek 24, 26, 30, N1," informovaly dopravní podniky.

Už předem se předpokládá, že autobusy bdou nabírat zpoždění. "Žádáme cestující aby při svých cestách uvedenými linkami zohlednili prodloužení jízdní doby," uvedly PMDP.

  • Linka 24 – odkloněna ulicemi Folmavská a U Letiště. Zastávky "U Darebáka“, "Západočeská univerzita“ pro linku 24 zrušeny. Zastávka "U Letiště“ ve směru na Bory přeložena do zastávkového zálivu ve Folmavské ulici za křižovatkou s ulicí U Letiště.
  • Linka 26 – odkloněna ulicemi Folmavská, U Letiště, Univerzitní. Zastávka "U Darebáka“ pro linku 26 zrušena. Na objízdné trase bude odbavovat pouze v zastávce "Západočeská univerzita“.
  • Linka 30 – spoje vedené na a z Borských polí odkloněny ulicemi Folmavská a U Letiště (touto ulicí pouze ve směru na Borská pole). Zastávky "Západočeská univerzita“ pro oba směry a "U Letiště“ ve směru na Bory pro linku 30 zrušeny.
  • Linka N1 – spoje vedené na a z Borských polí odkloněny ulicemi Folmavská, U Letiště, Univerzitní. Zastávky "Západočeská univerzita“ pro linku N1 přeloženy do prostoru obratiště Západočeská univerzita v Univerzitní ulici.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24