QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Bazén v Domažlicích se po rozsáhlé rekonstrukci otevřel veřejnosti - FOTKY

25.11.2019 18:18

V pondělí dopoledne se znovu otevřel bazén v Domažlicích. Slavnostní akce se zúčastnil farář Miroslaw Giegra, který bazénu požehnal. Následoval Den otevřených dveří.

Otevření bazén Domažlice
Otevření bazén DomažliceOtevření bazén Domažlice 3Otevření bazén Domažlice 2Otevření bazén Domažlice 4

Plavecký bazén v Domažlicích se po rekonstrukci a dostavbě otevírá pro veřejnost. Pravidelný provoz bude zahájen v úterý 26. listopadu ve 13 hodin. Přinášíme fotografie ze slavnostního otevření.

v pondělí 25. listopadu dopoledne byl slavnostně otevřen zrekonstruovaný a dostavěný plavecký bazén v Domažlicích. Při slavnosti mu požehnal domažlický farář Miroslaw Gierga. Odpoledne byl areál volně přístupný v rámci Dne otevřených dveří.

 

Stavbaři pracovali na celkové rekonstrukci od července 2018. Během září probíhaly přípravné práce na zprovoznění objektu a od 1. října následoval zkušební provoz, v rámci kterého bazén využívaly děti při školním výcviku plavání a členové plaveckých oddílů při tréninku. Pokračovalo i dovybavování interiérů v celém objektu.

Návštěvníci v novém areálu najdou kromě standardního 25metrového sportovního bazénu se šesti drahami i wellness bazén s dvěma whirlpooly, masážními tryskami a lehátky. V areálu je 70metrový nasvětlený a zateplený tobogán, který ústí do relaxačního bazénu s protiproudem, chrliči vody a jeskyní. Teplota vody bude v obou bazénech ohřívána na 30 stupňů Celsia.

Wellnessová část obsahuje parní a finskou saunu a relaxační bazének se slanou vodou. K dispozici je v této chvíli i prostor pro ricochet a 4 dráhy pro kuželky a 2 dráhy pro bowling. Na dodávku vybavení do posilovny probíhá výběrové řízeni. 

Součástí objektu je i ubytovna hotelového typu s kapacitou 47 lůžek, ta se rozkládá ve dvou patrech. "Vybavení do ubytovny bude dodáno v nejbližších týdnech, s otevřením počítáme zřejmě na počátku příštího roku," uvedl Dalibor Kubů, jednatel Správy sportovních zařízení města Domažlice.

Novinkou je restaurace, do níž bude přístup jak přímo zvenku, tak i z ,,mokré" části objektu.

„Celkové náklady na rekonstrukci a dostavbu plaveckého bazénu včetně vybavení činí 300 milionů korun,“ vyčíslil domažlický místostarosta Stanislav Antoš. Kompletní investice pokrývá rozpočet města Domažlice.

Ceny vstupného jsou určeny podle toho, které části areálu zájemci navštíví:

- základní vstupné za hodinový vstup do plaveckého a malého bazénu je 60 korun, děti do 15 let, studenti, senioři nad 65 let , ZTP a ZTP/P zaplatí polovinu. Děti do 6 let v doprovodu dospělé osoby mají vstup zdarma,

- vstup do plaveckého bazénu, malého bazénu, relax bazénu a zážitkového bazénu s tobogánem pro dospělého je 100 korun za 90 minut. Poloviční vstupné zaplatí stejné skupiny osob jako ve výše uvedeném případě,

- pro rodiny s dětmi je připraveno zvýhodněné vstupné - rozsáhlý saunový svět budou moci dospělí navštívit už od 120 Kč za 90 minut. Záležet bude na době, kdy svojí návštěvu uskuteční. 

Vstup do bazénu bude přes čipový náramkový systém. Připravuje se nabití kreditu na zákaznickou kartu se zvýhodněním. Dobití kreditu na kartu o více než 1000 Kč bude odměněno bonusem ve výši 10%, pokud si návštěvník kartu dobije částkou nad 3000 Kč, získá bonus 20%.

Aktuální informace i plaveckém bazénu a ostatních sportovištích Domažlic naleznete na nových webových stránkách: https://www.sportoviste-domazlice.cz/.

FOTO: Město Domažlice

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24