QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Benefice pomůže dvanáctileté Klárce! Trpí spinální muskulární atrofií

28.11.2018 15:06

Dvanáctiletá Klárka trpí nevyléčitelnou zákeřnou nemocí. V současné době navíc čeká na operaci páteře. Na podporu Klárce se už v tomto týdnu odehraje benfiční akce v Plzni. POMŮŽETE???

Dnes dvanáctiletá Klárka se narodila jako třetí ze čtyř dětí. Do prvního roku svého života vypadala zdravě. Ovšem nikdy se nedokázala postavit a nezačala chodit. Než jí byly dva roky, diagnostikovali jí lékaři spinální muskulární atrofiii.

Závažné nevyléčitelné onemocnění, při kterém dochází k postupnému ubývání svalstva. Nemocní mají nejen potíže s pohybem, ale také například s polykáním a postupně i dýcháním. Rozvoj nemoci je individální. Klárka má atrofii 1. až 2. stupně. Je ovšem velká bojovnice a za pomoci speciální asistentky mohla v sedmi letech začít chodit do školy ve Všerubech.

O zhruba rok pozdějí jí ale selhaly dýchací svaly a musela být trvale napojena na umělou plicní ventilaci. Po víc jak půl roce se mohla z nemocnice vrátit domů, naučila se znovu mluvit a vrátila se i do školy. V současné době čeká na operaci páteře. Těžký osud se navíc projevil i v rodině, kdy Klárce ve třech letech zemřel tatínek při autonehodě.  

Právě na pomoc Klárce a pro podporu finančního zajištění její léčby a péče se chystá taneční benefiční akce v Saloonu Roudná v Plzni. A to už v neděli 2. prosince od 17 hodin. Vstupné půjde výhradně pro potřeby Klárky. Vstupenky jsou v předprodeji v Tanečním obchodě Dominique v Dominikánské ulici, k mání budou i na místě v den konání akce. 

Klárce mohou zájemci přispět i finančním darem na účtu s číslem 2801515249/2010 pod variabilním symbolem 065618. Další informace najdete zde

 

FOTO: Benefice pro Klárku

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24