QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Blíží se Mistrovství ČR v přespolním běhu. Plzeňská výprava patří k nejsilnějším

25.11.2021 12:53

Poslední listopadový víkend znamená také poslední republikový závod této sezóny. Do Valašského Meziříčí vyjede i plzeňská výprava, která má ve svých řadách hned několik adeptů na medailové umístění.

Přespolní běh_M. Wawrzyczek

Mistrovství České republiky v přespolním běhu mužů, žen, juniorů a juniorek se uskuteční 27. listopadu ve Valašském Meziříčí. Soutěžit se bude nejen o mistrovské medaile, ale také o nominaci na evropský šampionát, který se uskuteční v prosinci v irském Dublinu.

V letošním roce má jistě opět ty nejvyšší ambice Tomáš Jaša, který obhajuje zlato z loňského roku. Na startu mílařského závodu na 4 kilometry nebudou chybět ani letošní mistr České republiky na 10 kilometrů na silnici Vladimír Marčík, prvním rokem Škodovák Šimon Ekl či Vlastimil Šroubek. Modrobílý dres bude jistě k vidění v čele závodu zásluhou Terezy Hrochové, která v ženském závodě na 8 kilometrů obhajuje mistrovský titul. Na startu budou i čtyři zástupci plzeňského juniorského týmu. Na trati dlouhé 6 kilometrů budou bojovat další letošní medailista z MČR Philippe Carpentier a David Špale a mezi juniorkami se jistě na 4 kilometry okruhu neztratí Melanie Carpentier a Aneta Schwarczová.

Plzeňská výprava tak bude svým složením opět patřit k té nejsilnější v rámci celé republiky a již o tomto víkendu se dozvíme, zda svoje ambice potvrdí. 

 

foto: M. Wawrzyczek

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24