QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Bouře ničila i přírodu na Šumavě, některé trasy jsou prozatím nepřístupné

26.06.2021 9:15

Prudká bouře způsobila polomy i na Šumavě. Pracovníci Správy NP Šumava proto apelují na turisty, aby při výletech dbali zvýšené opatrnosti a některým trasám se zcela vyvarovali.

1

Bouře, která se přehnala přes Šumavu v noci z 23. na 24. června, pustošila i šumavskou přírodu. "Způsobila polomy hlavně v jižní části Národního Parku a to v oblasti Stožecka a Nové Pece. Množství turistických stezek a cyklotras v této části NP Šumava bylo neprůchodné. Pracovníci Správy NP Šumava již zjistili rozsah polomů," uvedl mluvčí Správy NP Šumava Jan Dvořák.

V současnosti není průchodná část Medvědí stezky v oblasti z Jeleních Vrchů k Černému Kříži. "Dále jsou neprůchodné cesty ze Stožce ke Schwarzenberskému kanálu a z Nového údolí na Třístoličník. Pracovníci Správy NP Šumava intenzivně pracují na zprůchodnění strategických cest a stezek, což potrvá několik nadcházejících dní. Prosíme proto, abyste si případné výlety naplánovali do jiných částí Šumavy, alespoň pro tento víkend a to z důvodu bezpečnosti," dodal aktuální informace Jan Dvořák.

Foto: Lesy ČR

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24