Budou se opět rozesílat roušky a respirátory. Kdo je tentokrát dostane?

13.10.2020 9:45

Vláda v pondělí 12. října schválila návrh ministryně práce a sociálních věcí Jany Maláčové (ČSSD) na zajištění ochranných pomůcek pro další ohrožené skupiny obyvatel.

epidemic-4888797_1920

Vláda rozhodla, že ze státních hmotných rezerv uvolní 190 000 kusů respirátorů typu FFP2 a 1 000 000 roušek, které bezúplatně poskytne osobám pobírajícím invalidní důchod pro invaliditu třetího stupně a osobám mladším 18 let, kterým byl přiznán průkaz osoby se zdravotním postižením ZTP nebo ZTP/P.

„Čísla o vývoji počtu nakažených koronavirem začínají být alarmující. Mezi skupiny nejvíce ohrožené koronavirem patří také osoby se zdravotním postižením. Proto jsem dnes navrhla, abychom i pro ně zajistili roušky a respirátory,“ říká k návrhu ministryně práce a sociálních věcí Jana Maláčová (ČSSD).

Podle návrhu bude mezi cílovou skupinu distribuováno,shodně jako v případě občanů starších 60 let věku,po 1 ks respirátoru FFP2 a 5 ks roušek na osobu.

Distribuci zajistí Ministerstvo práce a sociálních věcí, a to prostřednictvím České správy sociálního zabezpečení, respektive prostřednictvím Úřadu práce ČR, které je budou distribuovat ve spolupráci s Českou poštou. Mimo samotné doručení bude Česká pošta, s.p. pověřena rovněž tříděním a kompletací jednotlivých zásilek, které bude probíhat za přísného dodržení všech nezbytných hygienických opatření a rovněž pod dohledem hygienika. Vláda pro tyto účely uvolnila z vládní rozpočtové rezervy 5,95 milionu korun.

Foto: ilustrační

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24