Budoucnost Škodalandu a osud jezírka? A proč na léto zmizely trampolíny?

11.08.2019 15:53

Sportovní areál Škodaland na Borech u přehrady České údolí už nenabízí oblíbené trampolíny. Proč? Čtěte v článku. A jaký bude osud zdejšího koupacího jezírka, který nemá vždy kvalitní vodu?

trampolína
trampolínytrampolínatrampolíny2trampolíny6jezírkojezírko2jezírko3

Sportovní areál Škodaland nabízel od roku 2013 trampolíny. V provozu byly ale jen na letní sezonu a na tu letošní paradoxně zmizely. Nahradit je mají trampolíny nové, z nějakého nepochopitelného důvodu bohužel ale až na konci sezony.

"Trampolíny byly odstraněny na konci června, protože jejich technický stav už neodpovídal komfortu a požadavku návštěvníků. Na přelomu srpna a září budou umístěny trampolíny nové, jedna velká a druhá menší," uvedla Lucie Bauerová z tiskového oddělení ÚMO Plzeň 3.

Vedle těchto trampolín se pak má objevit nová atrakce Škodalandu. Psali jsme zde.

jezírko

Nejasný je v tuto chvíli osud koupacího jezírka, které vzniklo v areálů kvůli možnosti koupání. V přehradě České údolí je totiž dlouhodobě voda nevhodná ke koupání. Jenže ani v jezírku to poslední roky nevypadá nejlépe. V druhé polovině letošního června byla voda v jezírku hygieniky dokonce několikrát označena jako nevhodná pro koupání. Na začátku července měla voda zhoršenou jakost vody. Při posledních testech sice voda prošla (Voda vhodná ke koupání se zhoršenými smyslově postižitelnými vlastnostmi), její kvalita není ale nejlepší.

"Jezírko má v současné době vodu vhodnou ke koupání, poslední testy vyšly v pořádku. To, že je občas voda zhoršená, je tím, že se jedná o biotop s deset let starou technologií, která není přizpůsobena velkému náporu lidí. Došlo už i na úplné vypuštění jezírka, vyčištění a na částečnou výměnu techniky. Správu biotopu má na starosti firma, se kterou problémy dlouhodobě řešíme a nyní zpracováváme návrh řešení," uvedla Lucie Bauerová.

Celý areál slouží veřejnosti od roku 2011. Letos provozovatel, ÚMO Plzeň 3, připravil pro občany nové dotazníkové šetření, které má rozhodnout o budoucnosti Škodalandu. Od roku 2022 by pak měla podle obvodu začít postupná realizace revitalizace a rozšíření areálu Škodalandu. Více o dotazníkovém šetření najdete zde.

ilustrační foto

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24