QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Čeká nás teplý víkend, pak teploty padnou až o 15 °C

08.04.2021 10:45

Těšíte se, až skončí nouzový stav a s ním i omezení cestování mezi okresy a zákaz nočního vycházení? Plánujete, kam vyrazíte na výlet? Podívejte se na předpověď počasí.

DSC_5848

V pátek bude přes střední Evropu postupovat k jihovýchodu tlaková výše a po její zadní straně k nám začne proudit teplejší vzduch od jihozápadu. V první polovině příštího týdne bude postupovat přes střední Evropu k východu tlaková níže a s ní spojená zvlněná studená fronta.

Ve čtvrtek se teplého počasí ještě nedočkáme, objevit se naopak mohou sněhové přeháňky. V pátek už začnou teploty stoupat,
nejvyšší denní teploty budou dosahovat 10 až 14 °C.

Víkend bude teplý, ojediněle se mohou objevit dešťové přeháňky, nejvyšší denní teploty se ale budou pohybovat mezi 17 až 21 °C.

Podobné počasí bude přetrvávat ještě v pondělí, užít si ho můžete třeba na výletě po krásách Plzeňského kraje. Zároveň také v neděli končí nouzový stav, cestovat bude tak možné kamkoliv po České republice.

V úterý nás čeká teplotní šok.  Bude zataženo s deštěm, zpočátku místy i vydatnějším, který bude přecházet do sněžení. Koncem období očekávají meteorologové od západu ustávání srážek a ubývání oblačnosti. Nejnižší noční teploty +4 až -1 °C, v úterý na východě kolem 9 °C. Nejvyšší denní teploty 2 až 7 °C.

Foto: Milan Svoboda
 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24