Centrální nákup pomáhá v kraji s nákupem ochranných pomůcek

09.05.2020 19:08

Plzeňský kraj od začátku nouzového stavu nespoléhá pouze na dodávky osobních ochranných prostředků od státu. Ochranné pomůcky kupuje prosřednictvím Centrálního nákupu.

Foto k článku

V Centrálním nákupu Plzeňského kraje se nákupem prostředků zabývá tým šesti lidí.

 „Kolegové z oddělení poptávající ochranné pomůcky pracují mnoho hodin nad rámec své pracovní doby a musí být neustále v pohotovosti. A jak vypadá náš den? Každé ráno jsme v kontaktu s Odborem bezpečnosti a krizového řízení, který nám specifikuje požadavky nemocnic, zdravotnických a sociálních zařízení. Kolegové provedou analýzu a monitoring trhu spočívající ve vyhledání konkrétních firem, které jsou schopné naši poptávku pokrýt. Následně se odesílá hromadná e-mailová poptávka. Poté se z oddělení stane call-centrum, kde každý člen týmu telefonicky zjišťuje, zdali dodavatel vybraný produkt má skladem, jaké jsou dodací lhůty, platební podmínky, certifikace výrobků, detailní specifikace, a další. Všechny obdržené nabídky porovnáváme z hlediska kvality, ceny a dalších kritérií,“ uvádí ředitelka CNPK Jana Dubcová. 

Nakupující dbají také na to, aby výrobky nebyly předražené. „Každodenním cílem je získat optimální cenu pro jednotlivou ochrannou pomůcku, a celkově tento produkt vůbec sehnat na trhu,“ dodává ředitelka organizace Jana Dubcová.

Plzeňský kraj za pomoci CNPK nakoupil několik stovek tisíc ochranných pomůcek, konkrétně se jedná o respirátory typu FFP2, ústenky, jednorázové ochranné rukavice, ochranné pláště, jednorázové ochranné zástěry, ochranné brýle, ochranné čepice, návleky na obuv, štíty a dezinfekci.

foto: Centrální nákup

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24