QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

23.04.2024 11:00

Tip na výlet do Křimic

Nenáročná trasa plná zajímavostí vás zavede i do vyhlášené restaurace Roští.

Češi už toho mají dost! Objednávají dovolenou u moře v době jarních prázdnin

27.01.2021 11:23

Lidé jsou znechuceni dlouho trvajícícím nouzovým stavem, vládními opatřeními a panující náladou ve společnosti. Plánují proto o jarních prázdninách vyjet k moři.

foto QAP

Jarní prázdniny připadají v Plzeňském kraji na termín od 8. do 14. března 2021. Otevřou se skiareály? Budou moci lidé ještě tuto sezónu odjet na hory a užít si lyžovačku? "Už nevěřím, že se letos skiareály otevřou. Jsme celá rodina lyžaři, jezdíme na hory několikrát za rok. Letos s tím ale nepočítáme. Proto se snažíme najít jinou variantu, jak si odpočinout," řekla obyvatelka Plzně, která kazdoročně navštěvuje Šumavu.

Stále více lidí se tedy zajímá o dovolené u moře. Lety jsou sice omezené, dá se však najít termín. Největší zájem mají lidé o Kubu, Maledivy nebo Dominikánskou republiku. "Všichni turisté jsou po přihlášení do hotelu automaticky pojištěni. Cestující nemusí podniknout žádné kroky k aktivaci pojištění, které plně hradí vláda Dominikánské republiky. Upozorňujeme, že Dominikánská republika nevyžaduje od cestujících negativní testy Covid. Toto je další krok který ukazuje, že Dominikánská republika je v současnosti jednou z nejlepších prázdninových destinací během pandemie," uvedl majitel penzionu v Dominikánské republice.

O co mají lidé, kteří plánují dovolenou u moře největší zájem? "Samozřejmě je zajímá, zda nebudou muset do karantény či podstupovat často testy. Podmínkou většiny turistů je přístupná síť wifi. Na dovolené potřebují pracovat, pořádat videokonference," dodává majitel penzionu.

"Z reakcí od klientů vidíme, že počítají s tím, že budou v období jarních prázdnin na home officu a řada služeb může být zavřená a tak chtějí alespoň na týden nebo dva odjet do tepla k moři, třeba do SAE, Egypta, Zanzibaru či na Kapverdské ostrovy," uvedl mluvčí EXIM Tours Petr Kostka. Podobné lokality vedou i u turistů využívající CK Blue Style. "V těchto měsících vyráží nejvíce klientů do Egypta, který je díky skvělému poměru ceny a kvality nenahraditelnou destinací. Dalším oblíbeným cílem českých cestovatelů jsou Spojené arabské emiráty a obrovský boom letos zažívají Maledivy, o které evidujeme téměř trojnásobný zájem oproti minulému roku a to zejména s ohledem na lepší cenovou dostupnost a přijatelná opatření spojená s epidemií Covid-19. Další vyhledávanou exotickou destinací je Zanzibar a to i díky tomu, že aktuálně není nutné pro vstup do této destinace podstoupit test na Covid-19," uvedl Ondřej Rušikvas, provozní ředitel CK Blue Style.

Otázkou je, zda postupem času i jiné země nezavřou své hranice a neomezí lety. Některé cestovní kanceláře jsou i na tuto možnost připravené. "CK FISCHER je řádně pojištěna proti úpadku u ERV Evropské pojišťovny. Tato pojistka vám garantuje kompenzaci v případě zrušení části či celého zájezdu a zajištění cesty z místa pobytu v zahraničí. Jedině u nás máte jistotu, že vám v případě storna zájezdu z jakéhokoliv důvodu vrátíme hotovost do 14 dnů," uvádí CK Fischer na svých stránkách.

Foto: ilustrační

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24