QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Charitativní Sbírka potravin dopadla úspěšně - FOTO

21.11.2020 18:09

Dnes, 20. listopadu proběhla Sbírka potravin pro ty, kteří to potřebují nejvíce. Vybraná drogerie a trvanlivé potraviny jsou určené pro matky samoživitelky, osamělé seniory, nebo pro rodiny v nouzi.

IMG_2745
IMG_2734IMG_2736IMG_2745

Sbírka potravin je dnem solidarity, při kterém může každý pomoci tím nejjednodušším způsobem, darem trvanlivých potravin a drogerie.

Je organizována ve všech krajích potravinovými bankami a Českou federací potravinových bank ve spolupráci se Svazem obchodu a cestovního ruchu a Asociací společenské odpovědnosti, se sociálními partnery Charita Česká republika, Armáda spásy, NADĚJE a Slezská diakonie a obchodními řetězci Albert, Billa, dm drogerie markt, Globus, Kaufland, Lidl, MAKRO, Penny Market, ROSSMANN, Tesco a Rohlik.cz.

 

"Tato sbírka pomáhá těm, kteří to opravdu potřebují. Trvanlivé potraviny a drogérie, která se v obchodech vybere se převeze do potravinové banky, ve které se vše řádně roztřídí. Z potravinové banky už vše putuje k rodinám v nouzi, k matkám samoživitelkám, ale také často k osamělým seniorům," říká jedna z dobrovolnic Sbírky potravin.

 

"Již teď mohu říct, že sbírka dopadla úspěně, přesný počet vybraného jídla a drogérie však zjistíme až v následujících dnech," doplňuje informace dobrovolnice Sbírky potravin.

 

Více o této sbírce naleznete zde.

 

Foto: QAP.cz

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24