Chatařské osady na Plzeňsku obsadily desítky policistů - FOTKY

07.03.2019 10:01

Policie spustila rozsáhlou bezpečnostní akci v chatových osadách na jižním i severním Plzeňsku. Do terénu šly desítky policistů. Kontrolou prošlo přes šest stovek objektů!

1
1324567

Chatařské oblasti na Plzeňsku mají za sebou jednu z nejrozsáhlejších kontrolních akcí. Desítky policistů se zapojily do speciálního projektu, který spustilo policejní prezidium.

"Policisté našeho Krajského ředitelství se do tohoto projektu zapojují zejména v souvislosti s kontrolami rekreačních objektů, kdy jedna z takovýchto akcí proběhla včera, při které policisté z územního odboru Plzeň-venkov kontrolovali chatové oblasti na severním i jižním Plzeňsku," říká mluvčí policie Pavla Burešová.

Během několika hodin se podařilo zkontrolovat přes šest stovek objektů. "Akce se zúčastnilo téměř 60 policistů a to jak z řad obvodních oddělení, školního policejního střediska, tak i služební kynologie. Při obchůzce rekreačních objektů policisté nachodili celkem 600 kilometrů, zkontrolovali 636 rekreačních chat, 35 osob a 10 motových vozidel. Policisté při kontrolách nezjistili žádné narušení objektů nebo jiné protiprávní jednání," shrnula policejní mluvčí.

Celorepublikový preventivní projekt ´Zabezpečte se! Chraňte majetek sobě i svým sousedům´je akcí Policejního prezidia České republiky a dalších partnerů. 

"Majetková trestná činnost představuje každoročně v policejních statistikách nejčastěji zastoupený druh trestné činnosti, přičemž pachatelé tohoto protiprávního jednání využívají neustále nových forem při vloupání do objektů. Pro to, aby veřejnost získala ucelený přehled o možnostech zabezpečení svého domu, bytu, rekreační chaty či jiného objektu byla vyvinuta mobilní aplikace ´Zabezpečte se´, kterou si mohou lidé bezplatně stáhnout na Google Play nebo v App Store," uzavírá Pavla Burešová.

FOTO: Policie ČR

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24