QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Chcete znát svou tělesnou kondici? V areálu bazénu proběhne měření zdarma

30.06.2020 8:39

Bezplatné měření na speciální diagnostické váze nabídne už ve středu 1. července projekt Zdravá Plzeň v areálu bazénu na Slovanech. Účastníci se zde dozvědí, jaká je jejich tělesná kondice.

1

Zdraví máme jenom jedno, a proto bychom o něj měli pečovat co nejlépe a samozřejmě nezapomínat na prevenci. Na předcházení vzniku různých chorob dodržováním zdravého životního stylu se zaměřuje projekt Zdravá Plzeň.

Pilotní akce tohoto projektu se uskuteční ve středu 1. července od 12 hodin ve venkovních prostorách Plaveckého areálu města Plzně na Slovanech.

Zájemci si mohou nechat zdarma vypracovat bioimpedační analýzu tělesné konstrukce, tedy nechat se změřit na speciální diagnostické váze. Na základě toho pak získají vysvědčení o své tělesné kondici.

Více nám o projektu Zdravá Plzeň prozradila certifikovaná poradkyně pro výživu  Michaela Osladilová.

Mohla byste nám projekt Zdravá Plzeň blíže představit?

Česká republika se v počtu obézních lidí propracovala na přední místo v celé Evropě. A to je alarmující!  Choroby spojené s obezitou jsou druhou nejčastější příčinou úmrtí. Je tedy nutné jim předcházet. Obezita představuje problém nejen u dospělých, ale bohužel i u dětí. Ne nadarmo se říká, že děti jsou obrazem svých rodičů. Prevence dětské obezity je velmi důležitá a je potřeba, aby se začalo u rodičů, kteří by následně měli vést své děti ke správným stravovacím návykům. Tím mohou předejít mnoha problémům v budoucnu u svých dětí. Proto vznikl projekt Zdravá Plzeň, v jeho rámci mají lidé možnost zdarma a v relativně krátkém čase získat přehled o stavu své tělesné kondice. My jim poskytneme reálné hodnoty jejich tělesného stavu a odborné informace, které pak mohou využít ke změně svého životního stylu.

Jak vlastně měření probíhá?

Měření je velmi jednoduché. Zájemce se na boso postaví na speciální bio-impedanční  váhu TANITA a uchopí vysouvací hlavici. Váha přes kovové elektrody vyšle do těla slabý elektrický signál, který projde celým tělem a vyhodnotí vnitřní stav organismu.  Naměřené hodnoty zapíšeme do formuláře, vysvětlíme, a dotyčný si od nás odnese vysvědčení o stavu svého těla :-) .Celkové měření s konzultací zabere cca 10 až 15 minut. Měření na Tanitě patří k nejpřesnějším a nejspolehlivějším. Není však určeno pro těhotné ženy a pro lidi s kardiostimulátorem, protože v tomto případě jsou hodnoty nepřesné.

Co se tedy z výsledků měření dozvíme?

Zjistíte například,  jaké máte rozložení vnější tukové hmoty, množství svalové hmoty, hodnotu rizikových vnitřních tuků, mineralizaci kostí, hydrataci, BMI, metabolický věk, metabolické riziko podle obvodu břicha nebo také rychlost metabolismu. Hodnota, která lidi nejvíce překvapí je metabolický věk, který je často jiný, než je věk skutečný.

Mají ti, kteří se na základě výsledků rozhodnou na sobě pracovat možnost další spolupráce?

Samozřejmě. Pokud nebudou výsledky ideální, mají lidé možnost domluvit si individuální konzultaci, při které společně rozebereme stávající jídelníček, zásadní chyby ve stravování, pitný režim, pohybovou aktivitu, možnosti vyčištění organismu a každému navrhneme individuální stravovací plán s online podporou a poradenstvím.

Středeční akce v rámci projektu Zdravá Plzeň proběhne za podpory ředitele Plaveckého areálu Města Plzně Tomáše Kotory.

FOTO: Zdravá Plzeň

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24