QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Chřipka zavírá nemocnice. Zákaz návštěv nově platí v Dobřanech

03.02.2020 10:15     05.02.2020 13:43

Kvůli chřipce platí omezení v Klatovské nemocnici. V Plzni nesmějí návštěvy na vybraná oddělení fakultní nemocnice, do Privamedu a Mulačovy nemocnice. Zákaz nově vyhlásila Psychiatrická nemocnice Dobřany.

11

 

Další zdravotnické zařízení v Plzeňském kraji zakazuje návštěvy. Od soboty 8. února až do odvolání platí kvůli chřipkové epidemii úplný zákaz návštěv v Psychiatrické nemocnici v Dobřanech. Ve středu 5. února o tom informoval mluvčí nemocnice Libor Panoš.

Od úterý 4. února  zakázala návštěvy na lůžkových odděleních také Klatovská  nemocnice. Omezení platí do odvolání, o kterém bude nemocnice veřejnost informovat na svých webových stránkách nebo na vlastním facebooku či prostřednictvím médií. "Omezením návštěv chceme chránit především  pacienty, protože mají zpravidla oslabenou imunitu a jsou náchylnější k možnému onemocnění, které pak může komplikovat jejich léčbu," říká hlavní sestra Klatovské nemocnice Vladislava Veselá.   

 

Ve všech ostatních nemocnicích Plzeňského kraje - Domažlická, Rokycanská, Stodská, Horažďovice a Svatá Anna, jsou návštěvy bez omezení. "Apelujeme ale na návštěvníky hospitalizovaných pacientů, aby se chovali zodpovědně a v případě příznaků virózy či chřipky návštěvu nemocných odložili. Ostatní žádáme, aby si při kontaktu s nemocnými zakrývali ústa a nos například papírovým kapesníkem a při návštěvě nemocnice důsledně dodržovali hygienu rukou,“ dodává za Nemocnice Plzeňského kraje a.s. Jiří Kokoška.

Od neděle 2. února platí až do odvolání zákaz návštěv na všech odděleních plzeňského Privamedu a od pondělí 3. února také na všech lůžkových odděleních v plzeňské Mulačově nemocnici. V uplynulých dnech už omezila návštěvy Fakultní nemocnice Plzeň, více jsme psali zde.

FOTO:klatovy.nemocnicepk.cz

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24