QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Chystají se oblíbené tematické prohlídky Plzně, v nabídce jsou i novinky

25.05.2021 14:01

Tematické prohlídky města Plzně začnou na počátku června, v nabídce jsou i novinky například prohlídka zrekonstruované katedrály, vydat se můžete také po stopách osvobození.

ktedrála Milan JAnoch QAP_cz

Předprodej vstupenek na prohlídky katedrály sv. Bartoloměje a tematických prohlídek města Plzně byl již spuštěn. Katedrála se otevře po třech letech rekonstrukce. Více jsme psali zde.

Prohlídky začnou o prvním červnovém víkendu, konat se budou až do září. V nabídce prohlídek Turistického informačního centra bude tradiční prohlídková trasa kolem nejvýznamnějších památek To nejlepší z Plzně, nová prohlídka Osvobození 1945, která se uskutečnila letos poprvé při příležitosti květnových Slavností svobody i další tematické prohlídky.

Nabídku doplní dvě prohlídky zrekonstruované katedrály sv. Bartoloměje, kde bude nainstalována nová expozice. „Těší nás, že ve spolupráci s plzeňským biskupstvím můžeme při komentovaných prohlídkách ukázat krásu nově zrekonstruované katedrály a zavést návštěvníky i do míst, kam se veřejnost dosud podívat nemohla, do podkroví s jedinečným gotickým krovem, který má jen málo srovnání v celé střední Evropě. Zároveň zveme na tematické prohlídky centrem města, zejména na letošní novinku „Osvobození 1945“, uvedla Jaroslava Panušková z organizace Plzeň - TURISMUS.

Přehled prohlídek:

To nejlepší z Plzně (vždy v sobotu od 15:00)

Osvobození 1945 (novinka)

Báje a pověsti plzeňské (ideální pro rodiny s dětmi)

Za tajemstvím výzdoby plzeňských domů (nejen pro fanoušky historie a architektury)

Židovská Plzeň (zavede i do nádherné Staré synagogy a jednoho z Loosových interiérů)

Vstupenky na všechny prohlídky je možné zakoupit od pondělí 24. 5. online prostřednictvím Plzeňské vstupenky či osobně v Turistickém informačním centru vedle radnice. První tematická prohlídka se uskuteční už v pátek 4. června, přičemž termíny jsou plánované během celého léta až do září. Sraz účastníků je vždy před infocentrem vedle radnice.

ilustrační foto

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24