QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Chystají se plzeňské oslavy vzniku republiky. Na co se můžeme těšit? - FOTKY

06.10.2021 15:40

Plzeň 28. října ožije oslavami vzniku republiky. Zajímavý program je připravený na více jak čtyřiceti místech po Plzni. Těšte se na jízdy v historických vozech, workshopy na Jiráskovo náměstí atd.

Hamburk, oslavy republiky, foto-QAP_1
Hamburk, oslavy republiky, foto-QAP_1Hamburk, oslavy republiky, foto-QAP_3Hamburk, oslavy republiky, foto-QAP_2Hamburk, oslavy republiky, foto-QAP_4Hamburk, oslavy republiky, foto-QAP_5

Tradičně se od roku 2006 v Plzni konají velkolepé oslavy vzniku republiky. Historické památky, muzea a další zajímavá místa se lidem otevřou 28. října za symbolických 28 korun nebo zdarma.

V programu jsou připraveny prohlídky s průvodcem například v Měšťanské besedě, Velkém divadle nebo také v běžně nepřístupných prostorech Loosových interiérů. Dále se návštěvníci mohou vydat na sousedské procházky Skrytého města s průvodcem Petrem Klímou. Procházky se zaměří hlavně na Staré a nové centrum.

Součástí programu je rovněž nově připravená stezka Z Hamburku na Petrohrad seznamující s historií této plzeňské čtvrti. Po celý den budou program doplňovat okružní jízdy zástupců historických vozů. Jezdit budou od 11:00 do 16:00.

Mimořádně jsou tento den připraveny na Jiráskovo náměstí celodenní aktivity, které připomenou formou debat, vzpomínek pamětníků, filmů a workshopů pro děti nejen jeho minulost. Bohaté oslavy budou zakončeny ohňostrojem na náměstí Republiky, který je naplánován na 18:30 hodin.

„Plzeň v oslavách vzniku republiky nemá v České republice konkurenci,“ dodává s úsměvem primátor města Plzně Martin Baxa.

Kompletní seznam míst a institucí, které jsou součástí oslav, je k dispozici na webových stránkách města www.plzen.eu.

 

foto: QAP

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24