QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Čivavy z hrůzné množírny na Plzeňsku už čekají na nové majitele

20.11.2018 18:52

Stát nabídne od pátku k prodeji více než sto psů zabavených při odhalení množírny v Plzni a Sedlci.

CG0A1952

Zvířata v zuboženém stavu objevili letos v létě veterináři v bytě v Plzni a v rodinném domě v Sedlci. Množírnu provozovala osmačtyřicetiletá žena. Po zabavení se psů ujalo město Plzeň, které je umístilo do svého útulku. Péčí byl pak pověřen Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM), který je předal do svých smluvních zařízení.

Podle mluvčího úřadu Radka Ležatky teď bylo rozhodnuto o povolení prodeje těchto psů. Budou nabídnuti za ceny určené znaleckými posudky za částky od několika set korun až po několik tisíc korun podle zdravotního stavu a věku každého zvířete.

Zájemci, kteří chtějí poskytnout týraným psům nový domov, se mohou obrátit na plzeňské pracoviště ÚZSVM od pátku 23. listopadu.  Zvířata si mohou nejdříve zarezervovat na základě katalogu. Po zaplacení kupní ceny a nákladů na kastraci pak psy dostanou. Vzhledem k režimu, ve kterém teď psi žijí, není možné je v zařízení navštívit.

"Protože v tomto případě nejde o klasickou adopci zvířat, propadlých do vlastnictví státu na základě pravomocného rozhodnutí, ale o zajištěná zvířata v stále neuzavřeném trestním řízení, nakládání s nimi nelze řešit jako klasickou adopci z útulku,“ vysvětluje Radek Ležatka.

Případem množírny se zabývá policie, žádné obvinění ale zatím nepadlo.

FOTO: Martina Hradecká

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24