QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Covid-19 v plzeňských školách. Od pondělí se uzavírá jídelna SOUE

12.09.2020 19:11

Od pondělí 14. 9. bude uzavřena jídelna SOUE v plzeňských Skvrňanech. Tam se kromě studentů učiliště stravují i studenti sportovního gymnázia. Ještě v pondělí zůstane uzavřena ZŠ Benešova.
 

epidemic-4888794_1920

Kvůli koronaviru se uzavírá jídelna SOUE v Plzni-Skvrňanech. Tuto jídelnu využívají i studenti sportovního gymnázia. Jídelna bude uzavřena minimálně do pátku 18. září. Nákaza nemocí covid-19 se prokázala u jedné z pracovnic jídelny.

"Dle nařízení KHS Plzeň je od 14.9.- 18.9. 2020 školní jídelna z karanténních důvodů uzavřena (délka uzavření se může změnit)," informuje Střední odborné učiliště elektronické na svých webvých stránkách.

Vedení sportovního gymnázia během soboty už informovalo o uzavření jídelny i rodiče studentů, a to formou SMS zprávy.

Covid-19 postihl i další školy v Plzni.

Základní škola Benešova v Plzni bude uzavřena minimálně ještě v pondělí 14. září. "Vzhledem k tomu, že výsledky druhého testu na covid 19 obdrží z KHS Plzeň pedagogičtí pracovníci až 14.9.2020, je na tento den vyhlášené ředitelské volno. Výuka začne opět dne 15.9.2020 podle rozvrhu," uvádí škola.

 

Pozitivní test na covid-19 měl i jeden zaměstnanec z 1. ZŠ v Plzni. "Spolupracujeme s Krajskou hygienickou stanicí Plzeň-město a řídíme se jejími pokyny. V karanténě jsou nyní žáci z jedné třídy a tři zaměstnanci. Výuka v ostatních třídách bude probíhat podle rozvrhu bez omezení a dalších opatření," informuje vedení školy.

 

V pondělí 14. září by mělo zahájit školní rok Masarykovo gymnázium v Plzni. To se kvůli prokázané nákaze 1. září vůbec neotevřelo.

"Od 14. září počítáme napevno se zahájením výuky na Masarykově gymnáziu, nepředpokládáme, že by druhé testy našich pedagogů ukázaly jiné výsledky než negativní, vzhledem k tomu, že nikdo z už jednou testovaných kolegů nevykazoval sebemenší příznaky onemocnění covid 19," informuje vedení gymnázia.

ilustrační foto

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24