QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

ČSAD představuje změny na trase Plzeň - Karlovy Vary

11.09.2020 15:45

Od neděle 13. září začne platit na autobusové lince 440080 Plzeň-Karlovy Vary a zpět nový jízdní řád. Nemění se jen jízdní řád. Dochází k rozšíření provozu a zlepšení cestování mezi oběma krajskými městy.

Brdský cyklobus

Linku zajišťuje dopravce ČSAD autobusy Plzeň a.s.

Na základě přání cestujících je opět zavedena možnost přistoupit či vystoupit také v zastávce Karlovy Vary,Svatoššská v Doubí.

Jízdní řád této linky se měnil už na konci srpna při celostátní změně jízdních řádů ve veřejné dopravě. Při této příležitosti po lince vyjely dva nové spoje v pracovní dny, samozřejmě rovněž zrychlené.

Ve 13:20 z Plzně od Stavebních strojů resp. ve 13:35 z CANu do Karlových Varů. Opačným směrem jezdí nově spoj v 15:35 z terminálu Dolní nádraží Karlovy Vary do Plzně.

Sobotní spoj i pro cyklisty. "Zajímavou novinkou je, že příznivci cyklistiky si mohou pro označené sobotní spoje (vedené v upravených časech) objednat zařazení cyklovleku s kapacitou až 24 jízdních kol. Vhodné pro jednotlivce i skupinu kolařů," říká Miroslav Slaný, tiskový mluvčí ČSAD autobusy Plzeň a.s.

Objednávky přepravy jízdních kol ve vleku jsou nutné oznámit alespoň 24 hodin předem, a to buď zprávou do e-mailové adresy csadplzen@csadplzen.cz nebo telefonicky na čísle 377 454 151.

Při změně jízdního řádu k 30. srpnu byly ještě sjednoceny vybrané časy odjezdů v rámci týdne. Každý den nyní jede první spoj z Plzně do Karlových Varů v 9:10 (9:25 z CANu).

Sobotní a nedělní spoj z Karlových Varů pak vyráží vždy shodně v 13:10 z terminálu. První sobotní spoj z lázeňského města vyjíždí až v 9:20 hod.

Na lince jsou uznávány všechny státní slevy pro děti, studenty, seniory atd. Navíc dopravce ČSAD autobusy Plzeň poskytuje další komerční slevy jako zpáteční jízdné se slevou 20 %, sleva 10 % pro držitele zákaznické karty COOP nebo 15% sleva při bezhotovostní úhradě u řidiče z čipové karty.

Foto: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24