QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

23.04.2024 11:00

Tip na výlet do Křimic

Nenáročná trasa plná zajímavostí vás zavede i do vyhlášené restaurace Roští.

Dálnice D5 ve směru na Rozvadov je uzavřena, vyprošťuje se kamion - FOTKY

04.10.2021 14:02

Na dálnici D5 ve směru na Rozvadov havaroval kamion. Nákladní vůz skončil po havárii mimo vozovku. Po dobu vyprošťování kamionu bude dálnice zcela uzavřena.

kamion_dálnice_3_foto_hzspk
kamion_dálnice_3_foto_hzspkkamion_dálnice_4_foto_hzspkkamion_dálnice_1_foto_hzspkkamion_dálnice_2_foto_hzspk

Nehoda se stala v pondělí 4. října po desáté hodině na km 121 u Benešovic na Tachovsku. Kamion se vyprošťuje, vyprošťění začalo před 14. hodinou a potvrá odhadem 2 hodiny.

"Vozidlo je mimo komunikaci. Docházelo k úniku nafty z nádrže, kterou jsme jímali do nádob," upřesnil k nehodě mluvčí hasičů Petr Poncar.

Po dobu vyprošťování kamionu je stanovena objízdná trasa. "Dálnice D5 ve směru na Rozvadov je uzavřena, a to po dobu vyproštění kamionu. Sjezd vozidel na objízdnou trasu je na exitu 119 a nájezd zpět na dálnici exit 128," informuje před 14. hodinou mluvčí policie Eva Červenková.

Za nehodou stojí zřejmě mikrospánek. "Řidič ročník narození 1976 jel s nákladní soupravou ve směru na SRN, z dosavadního šetření vyplývá, že se nevěnoval řízení z důvodu mikrospánku a vyjel vpravo mimo komunikaci. Požití alkoholu bylo vyloučeno dechovou  zkouškou, nehoda je bez zranění. Vznikla škoda přes 6 milionů korun," uvedla podrobnosti k nehodě mluvčí policie Dagmar Jiroušková.
 

foto: HZSPK.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24