QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Další den filmového festivalu Finále Plzeň je tu! - FOTO

26.09.2021 13:00

Včera byl festival slavnostně zahájen filmem Moje slunce Mad. Na festival už dorazila celá řada hvězdných hostů - například Hynek Čermák, Radka Schneiderová, Daniela Kolářová a mnoho dalších.

Finále Plzeň_1
Finále Plzeň_1Finále Plzeň_2Finále Plzeň_3Finále Plzeň_4Finále Plzeň_5Finále Plzeň_9Finále Plzeň_8Finále Plzeň_Finále Plzeň

Krásné počasí přeje dnes zahajovanému Plzeňskému festivalu vína, který je partnerem filmového festivalu Finále Plzeň a koná se přímo před festivalovým centrem v Kopeckého sadech až do pondělí.

 

Dnes můžete také vyrazit do Velkého sálu od 15:00 hod. na film Petra Bebjaka 

V dubnu 1944 se mladíci Fredy a Valér ukryli v jámě uprostřed koncentračního tábora v Osvětimi. Pokud v úkrytu přečkají tři dny, podaří se jim uprchnout a dostat se do rodného Československa, chtějí podat zprávu o pekle, které prožili. O hrůzách, kterým možná nikdo nebude chtít uvěřit. Film Petra Bebjaka vycházející ze skutečných událostí.

Dále se bude ve Velkém sále od 18 hodin promítat film Minuta věčnosti

Kardiochirurg Petr operoval svou jednadvacetiletou dceru Lucii. Po operaci se společně vydávají na výlet na severský ostrov, během kterého se Luciin stav náhled zhorší. Udělal Petr chybu nebo je celý jeho vztah s Lucií i společná cesta pouhým výplodem jeho fantazie? Thriller Rudolfa Havlíka natočený v islandských lokacích za pouhý měsíc jen s devítičlenným týmem.

V Kinosále od 17.30 hodin hrají Marťanské lodě

Martin a Eliška (Eliška Křenková) se poprvé setkali na oslavě narozenin. Pozvání na přednášku následovala společná cesta do Norska a láska větší, než noční obloha plná marťanských lodí. Osudová romance je inspirována stejnojmennou sbírkou básní Aleny Černé a Martina E. Kyšperského, který ztvárnil i hlavní roli. Jan Foukal ukotvil svůj film o odplouvání a múzách do známých brněnských kulis a zaplnil jeho vesmír hudbou.

 

Mezi nedělními hosty patří:
režiséři/režisérky: Peter Bebjak, Rudolf Havlík, Jan Prušinovský, Radim Špaček, Filip Remunda, Vít Klusák, Adéla Komrzý, Martin Páv a další
herci/herečky: Pavla Gajdošíková, Martina Babišová, Matouš Ruml, Magdaléna Borová, Eliška Křenková, Jan Jankovský, Petra Nesvačilová, Jan Nedbal a další

 

Foto: Finále Plzeň

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24