QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

"Děkujeme", nejčastější slovo v dopisech od dětí - UKÁZKY DOPISŮ

01.12.2020 18:40

Děti z 2. B plzeňské 1. základní školy namalovaly obrázky a napsaly vzkazy jako poděkování všem lidem, kteří v současné koronavirové krizi pomáhají ostatním.

Anetka M úvodní
Anetka M úvodníAnetka MAnežkaGeorgiHaničkaHonzík

Komu děti nejčastěji děkovaly? Nejčastěji slova díků vyjadřovaly lékařům a sestřičkám, ale nezapomněly ani na vojáky, policisty, ošetřovatele, záchranáře, poděkování patřilo i laboratoři. Třídní učitelka této třídy následně všechny dopisy odeslala na místa, která děti zmiňovaly.

"Počítáme s tím, že tyto dětské výtvarné práce vystavíme na plzeňské radnici,“ uvedla radní města pro oblast školství Lucie Kantorová.

V rámci distanční výuky dostaly děti zadání tvořivého psaní na téma: Poděkování těm, kteří pomáhají. "Slíbila jsem dětem, že se jejich poděkování s obrázky, která mě všechna chytila za srdíčko, dostanou ke všem, jimž byla určena," vysvětlila třídní učitelka Gabriela Hajšmanová.

Paní učitelku těší kladné odezvy. "Nejvíce mě těší, jaká vlna kladných emocí se díky několika dopisům druháčků začala šířit. I když jsou ještě malí, dokázali velkou věc. Je to nesmírně obohacující pro všechny, co pomáhají, pro děti, pro mne, rodiče dětí i pro řadu lidí kolem nás. Celá ta atmosféra kolem děkovných dopisů nastartovala krásný adventní čas v naší třídě i v našem okolí,“ dodala učitelka Gabriela Hajšmanová.

Dojatí byli například i pracovníci Městského ústavu sociálních služeb v Plzni. "Tekly nám slzy i všem v bioptické laboratoři, kam jsme zprávu přeposlali. Klobouk dolů před paní učitelkou a jejími dětmi. Dokázaly něco nádherného. Naše zaměstnance to moc potěšilo,“ přiznal ředitel Městského ústavu sociálních služeb v Plzni Vladimír Chuchler. Do školy zaslal poděkování a odpověď učitelce a dětem včetně reakcí kolegyň na jejich zprávu, obrázky a přání.

Foto: Kancelář primátora města Plzně

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24