Auto CB ŠKODA nový SUPERB

Depo v Cukrovarské čeká rychlá přeměna! První úpravy vyjdou na miliony, AKTUÁLNÍ FOTKY

19.01.2015 8:04

Bývalé depo MHD, kam se přesouvá program EHMK ze Světovaru, projde v příštích týdnech a měsících rychlou přeměnou. Náklady se odhadují do šesti milionů. Podívejte se na aktuální fotky!

Depo v Cukrovarské_QAP_foto (16)
Depo v Cukrovarské_QAP_foto (1)Depo v Cukrovarské_QAP_foto (2)Depo v Cukrovarské_QAP_foto (3)Depo v Cukrovarské_QAP_foto (4)Depo v Cukrovarské_QAP_foto (5)Depo v Cukrovarské_QAP_foto (6)Depo v Cukrovarské_QAP_foto (7)Depo v Cukrovarské_QAP_foto (8)Depo v Cukrovarské_QAP_foto (9)Depo v Cukrovarské_QAP_foto (10)Depo v Cukrovarské_QAP_foto (11)Depo v Cukrovarské_QAP_foto (12)Depo v Cukrovarské_QAP_foto (13)Depo v Cukrovarské_QAP_foto (14)Depo v Cukrovarské_QAP_foto (15)Depo v Cukrovarské_QAP_foto (16)Depo v Cukrovarské_QAP_foto (17)Depo v Cukrovarské_QAP_foto (18)Depo v Cukrovarské_QAP_foto (19)Depo v Cukrovarské_QAP_foto (20)

Areál Světovaru v Plzni, kde skončily obří plány na generální rekonstrukci u ledu, už je zakonzervovaný a město se teď vrhne na areál bývalého depa v Cukrovarské, aby se provedly první velké úpravy. Právě DEPO 2015 se stalo náhradním místem, kde proběhne část stěžejního kulturního programu roku 2015 v rámci EHMK.

Rok 2015 se rozjíždí na plné obrátky. Po slavnostním zahájení EHMK, které proběhlo o víkendu, se rozebíhá naplno kolotoč jednotlivých akcí, které se v průběhu roku v Plzni odehrají. Už v tomto týdnu se začne na náměstí Republiky stavět cirkus s programem provazochodce Davida Dimitriho. Bleskovou úpravou musí ale projít areál bývalého depa v Cukrovarské, které se staně dějištěm řady akcí jako náhradní prostor po Světovaru.

"Na DEPO 2015 je práce ještě opravdu hodně. Prostor je vyklizený, předaný, nicméně se tu musí provést významné vnitřní úpravy. Především se sem musí zavést teplo, což se v současné době připravuje. Provést se musí základní oprava objektů tak, aby se tu mohly konat akce. My máme ale ambici na úpravy kreativního inkubátoru DEPO 2015 získat evropské prostředky na pozdější generální úpravu. Nicméně teď je naším cílem provést opravu, aby se tu mohly konat akce jako je Žebřík," řekl QAPu náměstek primátora Martin Baxa.

V první fázi následujících týdnů a měsíců se náklady na opravy odhadují na několik milionů. "Náklady se počítají v řádech jednotek milionů korun, které byly vyčleněné z rozpočtu města v loňském i letošním roce, ale ta generální úprava bude samozřejmě mnohem nákladnější. V počáteční fázi se náklady pohybují v řádu čtyři, pět, šest milionů," vypočítává Martin Baxa.

Opravy budou skutečně bleskové. Už v příštích týdnech se totiž bude chystat první akce. "Už v únoru bude večer Pecha Kucha Night, v březnu bude Žebřík a následně výstavy," doplnil náměstek primátora.

Nejspíš největší akcí, která se v depu odehraje, bude v létě festival Rock for People Europe. Ten by se měl ale částečně odehrávat i v Papírně na druhém břehu řeky. Očekává se, že do Plzně by mělo dorazit okolo 17 tisíc lidí.

FOTO: QAP.CZ

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Plus vyměňte