Déšť se přehnal regionem, v Holýšově zasahovali hasiči - FOTKY

29.08.2019 19:21

Výstraha meteorologů se vyplnila. Od 17. hodiny do 20. hodiny platila výstraha před silnými bouřkami a deštěm na Plzeňsku, konkrétně v okolí Plzně, Nýřan a Stodu.

dest
destdest 2dest1

Na některých místech regionu se podle předpokladů odpoledne zatáhlo a přišly prudké lijáky, místy doprovázené bouřkami. V Holýšově kvůli dešti museli zasahovat i hasiči.

"Odpolední déšť potrápil část kraje. Zejména Holýšov a okolí. V Holýšově jsme vyjeli čerpat ze sklepů ve čtyřech případech a jednou v Kvíčovicích," uvedl mluvčí hasičů Petr Poncar.

Bouřky mají přijít také během pátku 30. srpna. O víkendu by už mělo být jen slunečno. Vysoké teploty v maximech kolem 30 stupňů celsia budou i nadále.

AKTUALIZACE:

"V samotném Holýšově zasahovali hasiči u deseti případů čerpání vody z vytopených sklepů, jedné zatopené mateřské školy a nebo odstranění laguny, kterou tvořila voda prýštící z kanalizace, jež nestíhala přívaly vody pobrat. A tak hasiči z Holýšova a ze stanic Domažlice a Staňkov měli asi od půl páté odpoledne do půl desáté večer co dělat," uvedl Petr Poncar.

foto: HZSPK

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24