Děti z Dětského domova Domino navštívily zoo - FOTO

22.07.2021 9:00

Na prázdninový den středu 21. července se těšily děti z Dětského domova Domino v Plzni. Krajská metropole jim totiž se Zoologickou a botanickou zahradou města Plzně připravila den ve zdejší zoo.

210721_Zoo_Domino_3
210721_Zoo_Domino_3ImageHandlecr.aspxImageHandler.aspxImageHandler.aspxsImageHasndler.aspx

Průvodcem, který zároveň odpovídal trpělivě na desítky otázek zvídavých dětí, se stal Martin Vobruba, mluvčí plzeňské zoo. Ten dětem zároveň přinesl knihu o zoo s mnoha úkoly. Na všechny otázky, některé i záludnější, jim poskytl vyčerpávající odpovědi. Společně se zúčastnili také krmení šimpanzů včetně malé Caily, tučňáků a žiraf, kdy samy děti krmily žirafí samce Jirku a Lexu větvemi.

„Věřím, že dnešní návštěva plzeňské zoo byla začátkem skvělé spolupráce Domina a města Plzně. Osobně se na ni velmi těším,“ řekla radní pro oblast školství Lucie Kantorová.

Dětský domov Domino Plzeň byl otevřen 26. srpna 1986. Děti v domově žijí v šesti rodinných skupinách a sedmou skupinu tvoří děti, které žijí samostatně v bytech. Kapacita je maximálně 56 dětí, zpravidla ve věku od 3 let. Pobývat v domově mohou do 18 let, v případě studia do 26 let. Děti pomáhají tetám a strejdům s vedením domácnosti, jak je tomu v běžných rodinách a řeší stejné problémy tak, jako jejich vrstevníci. Tři rodinné skupiny jsou umístěné v centrální budově ve Skvrňanech, další ve třech upravených bytech na území města.

 

Foto: Plzeň.eu

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24