QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Divadlo Alfa nezapomíná na diváky, sledovat představení můžete na internetu

01.04.2020 19:05

Plzeňské divadlo ALFA nezapomíná na své malé i velké diváky. V době koronaviru a uzavřených divadel se ALFA vydává za svými diváky online cestou. Sledovat můžete představení, pohádky...

Divadlo ALFA_Kolíbá se velryba
Divadlo ALFA_Perníková chaloupkaDivadlo ALFA_Kolíbá se velryba

Tvůrci, herci a technici divadla připravili speciální dárkový balíček s názvem „ALFA zírá“. Najdete ho na YouTube, je volně přístupný a divadlo do něj bude průběžně přidávat další pohádky, příběhy a písničky.

V době koronaviru a uzavřených divadel se ALFA vydává za svými diváky online cestou. „Je těžké zůstat ze dne na den bez možnosti hrát, rádi bychom byli s našimi diváky v kontaktu a dodali jim domů dobrou náladu. Využíváme k tomu náš bohatý archiv, který technicky upravujeme, například doplňujeme texty k písničkám, aby se je děti s rodiči mohly naučit zpívat. Nově tvoříme audioverze našich inscenací,“ vysvětlil ředitel Divadla ALFA Jakub Hora.

V současnosti se můžete podívat na záznam představení Hrnečku, vař!, Kašpárek a Indiáni nebo Perníková chaloupka. Poslechnout si můžete audioverzi inscenace Cesta do středu Země (sopouchem Milešovky). Pro ty, kdo si chtějí zazpívat, jsou připravené písničky z inscenací Kosprd a Telecí, Tajemný hrad v Karpatech nebo Kolíbá se velryba. Herci také prozradí, jak se hraje loutkové divadlo s marionetami.

V dalších dnech se obsah rozroste mimo jiné o audioverzi Pohádek ovčí babičky nebo písničky ze slavné inscenace Tři mušketýři, které tleskali diváci v mnoha zemích světa.

Divadlo ALFA nezahálí ani v době koronaviru, nadále se tu pracuje na přípravě hry lidových loutkářů Jenovéfa, jejíž premiéra je naplánovaná na 1. června. „Doufáme, že diváci o Jenovéfu nepřijdou, stejně jako o premiéru hry pro nejmenší diváky Ťuk, ťuk, ťuk. Tučňák?!, kterou jsme museli kvůli koronavirové pandemii posunout, zatím na neurčito. Otazník stále visí i nad konáním 34. ročníku festivalu Skupova Plzeň,“ dodal Jakub Hora.

Divadlo ALFA se zapojuje také do vysílání Gymnázia Františka Křižíka, které je určeno studentům středních škol.

foto: Divadlo Alfa

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24