Divadlo zve do světa pohádek. Připravilo novinku pro nejmenší diváky - FOTKY

05.12.2019 10:14

Děti se mohou dokonce zapojit do dění na jevišti. Inscenace inspirovaná pohádkami Františka Hrubína bude mít premiéru už tuto sobotu.

2
213

Nová interaktivní inscenace činohry plzeňského Divadla J. K. Tyla pro nejmenší diváky s názvem 1 x 6 pohádek bude mít premiéru v sobotu 7. prosince na Malé scéně. Děti se setkají nejen s Karkulkou, Otesánkem, holoubkem, jelenem nebo loupežníky, ale samy se budou moci připojit k dění na jevišti.

Inscenace vychází z  pohádkové knížky Františka Hrubína 2 × 7 pohádek, jež je známá pro své hravé a dobře zapamatovatelné verše. Za vznikem nové pohádky stojí členové činoherního souboru – úpravu textu má na svědomí Apolena Veldová, kostýmy Andrea Mohylová a hudbu Marek Mikulášek. Autorem výtvarného řešení je student Fakulty umění a designu Ladislava Sutnara ZČU v Plzni Štěpán Lipus.

"To vše režijně vede utajované činoherní uskupení MOPED, známé inscenovaným čtením Pět žen Karla IV. Jednoduše řečeno, činohra má skryté talenty i v jiných oborech,“ doplňuje Apolena Veldová.

O Hrubínovy verše se podělí vedle domácích herců Simony Rejdové, Matyáše Darnadyho a Jaroslava Matějky také děti z nově vzniklé Divadelní dramatické díly, DDD, které se promění na stromky, kapky deště, drobečky a mnohá jiná stvoření. "Zajímavostí je i zapojení publika. Dětští diváci se budou moci připojit k dění na jevišti, a stát se tak součástí divadelního zázraku,“ upozorňuje Apolena Veldová.

Vstupenky si mohou zájemci koupit v pokladně předprodeje ve Smetanových sadech,  on-line na webových stránkách djkt.eu nebo v síti Plzeňská vstupenka.

FOTO: DJKT

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24