Do Plzně míří tisícovka fanoušků Dinama Záhřeb. Policie je v pohotovosti

12.02.2019 18:44     12.02.2019 18:52

Fotbalová Viktorka nastoupí ve vyřazovací fázi Evropské ligy proti Dinamu Záhřeb. Policisté budou dohlížet na pořádek už od čtvrtečního rána. Řidiči musí počítat s komplikacemi při parkování v centru města. 

Opatření při utkání Viktorky se Slavií 12.5.2013.

Už ve čtvrtek 14. února nastoupí Viktorka Plzeň od 21 hodin v duelu  vyřazovací fáze Evropské ligy proti chorvatskému Dinamu Záhřeb. Pod dohledem desítek policistů proto bude nejen Doosan Aréna, ale i další části města.

Krajské policejní ředitelství spustí ve čtvrtek ráno bezpečnostní opatření, do kterého se zapojí i policisté z pořádkových jednotek Karlovarského a Jihočeského kraje. V akci budou členové cizinecké policie, dopravní i kriminální služby, antikonfliktní tým, psovodi i jízdní policie z Prahy.

"Pohyb příznivců obou klubů po Plzni bude policie pečlivě monitorovat. Zaměří se při tom na centrum města a především i na restaurace a bary. Před zápasem, v jeho průběhu a po jeho skončení budeme průběžně shromažďovat a vyhodnocovat aktuální informace i pomocí mobilního monitorovacího centra. Zápas s sebou nese i určitá rizika, lze předpokládat, že ze strany některých neukázněných příznivců klubů a diváků by mohlo dojít k narušení veřejného pořádku,“ sděluje policejní mluvčí Iveta Kořínková.

"Pozornost bude věnována i autobusovému nádraží a rovněž osobní dopravě. Policisté samozřejmě budou monitorovat i všechny příjezdové cesty do Plzně. Podle předběžných informací by mělo dorazit přibližně kolem tisíce fanoušků fotbalového týmu GNK Dinamo Záhřeb. Někteří by měli přicestovat svými osobními motorovými vozidly a dodávkami,“ dodává mluvčí.

Policisté chtějí předejít také dopravním komplikacím. "Žádáme všechny, kteří přijedou na utkání, aby dbali pokynů policistů a se svými vozy parkovali na vyznačených místech. Vzhledem k tomu, že parkovací dům Na Rychtářce bude v den utkání od 17  hodin vyblokovaný a fanoušci v něm nebudou moci parkovat, proto si raději zajistěte parkování na jiném místě. Parkování také nebude možné na Denisovo nábřeží v Plzni a v ulici Dřevěná. Doporučujeme tedy zaparkovat vozidla na okrajových částech Plzně a do centra se dopravit městskou hromadnou dopravou. Pivovarská lávka do Štruncových sadů bude uzavřena. Přístup k sektorům T10 a T11 bude směrem od fanshopu,“ připomíná Iveta Kořínková.

Fanoušky čekají u vstupu na stadion důkladné kontroly, měli by proto na utkání dorazit s dostatečným předstihem.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24