QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Do zoo se vrátily sokolnické ukázky. Návštěvníci se brzy dočkají oblíbených akcí

03.06.2020 14:20

Už od čtvrtka 4. června může plzeňskou zoo navštívit vyšší počet lidí, než k tomu bylo kvůli koronavirovým opatřením dosud. Zahrada je v červnu nádherná, podívejte se na fotky.

5
526134789101112141516

Právě teď v červnu je podle mnoha lidí ta nejlepší doba pro návštěvu zoo. V areálu plzeňské zoologické a botanické zahrady všechno kvete, k vidění je celá řada roztomilých mláďat a také počasí je ideální.

V zoo sice platí řada hygienických opatření, ale režim už je volnější. Opět probíhají sokolnické ukázky v amfiteátru, kde mohli první diváci vidět i mláďata sovy pálené.

Už od čtvrtka 4. června umožnilo ministerstvo zdravotnictví zvýšit zoologickým a botanickým zahradám kapacitu návštěvníků ze 150 na 200 osob na jeden hektar plochy a den.

"Z epidemiologického pohledu, pokud budou dodržována všechna stanovená opatření a přihlédneme-li k faktu, že zoologické zahrady jsou převážně venkovní provozy, riziko nákazy je minimální, “ řekl vedoucí Pracovní skupiny pro uvolňování karanténních opatření Rastislav Maďar.

"Pro Plzeň to znamená 5250 návštěvníků denně,“ doplnil mluvčí zahrady Martin Vobruba s tím, že v uplynulých dnech, kdy zájem o návštěvu zoo značně vzrostl, hrozilo, že by se dovnitř nemuseli dostat všichni zájemci. Zatím se ale stále nekoná krmení šimpanzů a tučňáků pro veřejnost, platí povinnost nosit v pavilonech roušku a další hygienická opatření. Od 15. června už by měly limity návštěvnosti podle mluvčího zcela padnout.

Plzeňská zoo už proto chystá oblíbené akce pro veřejnost. Tou první bude 13. června rekreační běh s názvem Vypalte na Nepálem po stopách legendárního úniku pandy červené Nepála ve prospěch ochrany přírody. Na 20. června je naplánovaná dětská verze akce Květinová dívka s názvem Květinová princeznička a princ, která se uskuteční od 14 hodin u Tropického pavilonu. Ve stejný den proběhne i Pohádková stezka a 27. června se v zoo mohou děti rozloučit se školním rokem při cestovatelské soutěžní akci Adie školo – světadíly za zvířaty.

FOTO: QAP.cz

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24