QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Domažlická nemocnice nebude provádět do poloviny srpna PCR testy

03.08.2021 10:44

PCR testy nemocnice v Domažlicích doposud prováděla lidem indikovaným k odběru lékařem nebo hygienou. V současné době si ale nelze nechat PCR test udělat.

domažlicka n

"Z technických důvodů nebudeme provádět v první polovině srpna (tedy v termínech 4. a 11. 8.) PCR testy onemocnění covid. Indikovaným zájemcům o tyto testy se omlouváme. Nejbližší termín odběrů (PCR) bude opět až ve středu 18. a 25. srpna. Provádění antigenních testů běží s výjimkou termínu 4. srpna bez omezení vždy v pondělí, středu, pátek a neděli až do konce srpna," informuje nemocnice.

V Domažlické nemocnici neprovádí tzv. preventivní PCR testy. Lze je udělat jen indikovaným k odběru lékařem nebo hygienou tedy tzv. rizikovým kontaktům, nyní ale až od poloviny srpna. "Domažlická nemocnice neprovádí tzv. preventivní testy pro neindikované zájemce, kteří potřebují potvrzení o negativním výsledku například pro cestování, " upřesňuje dále nemocnice.

Antigenní testy si mohou zájemci nechat udělat po celý srpen v určené dny. "Antigenní testy provádí nemocnice všem zájemcům a účastníkům zdravotního pojištění ČR celý srpen vždy v pondělí, středu, pátek a neděli. Výjimkou je tato středa 4.8., kdy je rovněž provádět nelze. Odstup mezi testy musí být u jednotlivců vždy alespoň sedm dnů," uvádí podrobnosti nemocnice.  

ilustrační foto: Nemocnice Domažlice

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24