Dopravní kolaps v Plzni! Sněžení a nehody zastavily provoz na řadě míst

18.01.2019 8:19     18.01.2019 8:44

Plzeň zažila v pátek ráno doslova dopravní kolaps. Kvůli extrémnímu nárůstu nehod musela policie povolat dokonce posily. Velké problémy měla také MHD.

Kolaps Rokycanská (17)

Sněžení, které zasáhlo Plzeň nad ránem, způsobilo doslova dopravní kolaps. Kvůli extrémnímu nárůstu nehod musela policie dokonce navýšit počet hlídek. V souvislosti s počasím měla velké problémy i MHD na celém území města.

Po Plzni se bouralo hned od ranních hodin. Velké komplikace nastaly na Karlovarské, kterou pokryla ledovka a stala se nesjízdnou jak pro nákladní auta, tak pro autobusy. "Již máme oznámeno dalších 11 dopravních nehod, se silničáři jsme v kontaktu," řekla mluvčí policie Veronika Hokrová už před osmou hodinou ráno.

"Policisté žádají řidiče, aby přizpůsobili svou jízdu stavu a povaze vozovky, byli obezřetní a nepřeceńovali své schopnosti. V souvislosti s ranní ledovkou jsme řešili mimo jiné nehodu na křižovatce Folmavská - U Letiště, kde se srazila tři osobní auta. Na Vinicích došlo ke střetu autobusu a osobního auta, viník nadýchal 3 promile alkoholu v dechu," pokračuje policejní mluvčí. Bouralo se ale i na dalších místech. Nehoda zkomplikovala provoz například U Prazdroje, v Samaritské nebo například Na Roudné.

Policie musela kvůli sérii nehod dokonce povolat posily. "Dopravni policisté reagují na aktuální stav dopravních nehod, byl zvýšen počet dopravních hlídek k jejich šetření. Vypomáhaji i kolegové z dopravního inspektorátu Plzeň - venkov," potvrdila Veronika Hokrová.

Do velkých komplikací se dostala i MHD. Zpoždění nabíraly v podstatě všechny linky na celém území města.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24