Doubravka spouští velkou dezinfekční akci. Očistou prošla radnice i D-klub - FOTKY

08.04.2020 12:15

Radnice čtvrtého plzeňského obvodu už nechala vydezinfikovat Doubravecký klub, veřejné toalety a v úterý také samotný úřad. Před nástupem dětí do školek projde očistou všech šest mateřinek, které obvod zřizuje.

3
3124

"Zdraví občanů a našich zaměstnanců je pro nás na prvním místě. Přesto, že jsou nyní úřední hodiny na základě nařízení vlády výrazně omezeny, na radnici se stále pohybuje mnoho lidí. Navíc ve velkém sále dál šijeme roušky pro naše občany. Proto jsme přistoupili k dezinfekci, kterou prošel jak vstupní prostor sídla našeho úřadu včetně informací a podatelny, tak všechny další místnosti uvnitř obou našich budov v Mohylové ulici,“ říká starosta Doubravky Tomáš Soukup.

Obvodní radnice dále nechala vydezinfikovat prostory Doubraveckého klubu v Zábělské ulici a veřejné toalety na konečné zastávce trolejbusu číslo 16.

"Postupně se připravujeme na případný návrat dětí a zaměstnanců do mateřských škol. Ve všech našich mateřinkách proto proběhne dezinfekce prostor, kterou provedeme těsně před jejich znovuotevřením. Zároveň mapujeme potřeby školek tak, aby měly k dispozici dostatek teploměrů, dezinfekce na ruce a případně také roušky,“ říká místostarostka čtvrtého obvodu Lenka Kočová.

Dezinfekci probíhá rozprášením přípravku, díky kterému dojde k vytvoření polymerové vrstvy a likvidaci veškerých virů a bakterií. Doba účinku je podle dodavatele kolem tří týdnů.

FOTO: ÚMO Plzeň 4

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24