QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Druhý prázdninový měsíc přinese ochlazení a déšťové přeháňky

01.08.2021 15:24

Přes naše území postupuje k severovýchodu frontální vlna. Neděle bude propršená, s teplotou pouze kolem dvacítky. Lepší počasí meteorologové neočekávají ani v průběhu následujícího týdne.

1

Od brzkých ranních hodin na většině území Plzeňského kraje prší. Odpoledne a k večeru meteorologové hlásí částečné protrhávání oblačnosti, od západu budou ale přeháňky pokračovat i ve večerních hodinách. Nejvyšší teploty 16 až 19 °C.

V pondělí  bude zpočátku polojasno, během dne oblačno a na většině území přeháňky, místy i bouřky. Večer ustávání srážek a ubývání oblačnosti. Nejvyšší teploty 19 až 22 °C, s bouřkou může dorazit i silnější vítr.

V úterý lze očekávat zpočátku polojasno, ráno ojediněle mlhy, během dne oblačno a odpoledne a večer přeháňky, místy i bouřky. Nejnižší noční teploty 12 až 8 °C, nejvyšší denní 19 až 23 °C. Slabý jihozápadní vítr 1 až 4 m/s v bouřkách přechodně zesílí.

Středa bude obdobná, během dne oblačno až zataženo s deštěm nebo přeháňkami. Nejnižší noční teploty 13 až 9 °C, nejvyšší denní 18 až 22 °C.

Čtvrteční den bude většinou oblačno, přeháňky, k večeru místy i bouřky. Nejnižší noční teploty 14 až 10 °C, nejvyšší denní 20 až 24 °C.

Výhled na víkend zatím ukazuje vyšší teploty, které budou ovšem opět doprovázet přeháňky či bouřky.

Foto: M. Svoboda

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24