QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Duben přinese dopravní omezení. Změny nastanou na pěti místech v Plzni!

31.03.2020 11:50

Během dubna čekají řidiče v Plzni další uzavírky nebo změny v dopravě. Už od začátku měsíce se uzavře most přes nádraží v Lobezské ulici. Známe i termín opravy Francouzské.

FOTO_QAP_CZ (1)

Uzavírka mostu v Lobezské ulici v Plzni odstatruje ve středu 1. dubna a potrvá do neděle 5. dubna. Důvodem je oprava povrchu.

"Bude možné pouze zajet a vyjet do nebo z Šumavské ulice. Objízdná trasa je značena ve směru od Prahy po silnici I/26 U Prazdroje a ve směru ze Slovan k ulici U Trati,“ sděluje policejní mluvčí Veronika Hokrová.

K velkým změnám dojde v okolí křižovatky U Součků, a to od pondělí 6. dubna.  Řidiči tady musí počítat s komplikacemi po dobu zhruba jednoho roku. V těchto místech je důvodem omezení stavba přeložky silnice I/20 Plaská – Chrástecká.

"Budou se realizovat stavby na obou železničních mostech a výstavba nové okružní křižovatky. Doprava z Jateční ulice bude převedena na dočasnou kominikaci vedenou mimo mosty. Ulice na Roudné bude úplně uzavřena pro všechny tedy i pro pěší. Autobus číslo 20 bude ukončen na zbudované točce za úpravnou vody v ulici Na Roudné. Provoz na stávající okružní křižovatce U Velkého rybníka bude beze změn,“ dodává mluvčí.

Stavební práce se nevyhnou ani Karlovarské třídě, kterou čeká částečná uzavírka ve směru do centra v úseku mezi ulicemi Na Chmelnicích a Lidická. Stavbaři tady budou demontovat a pak znovu instalovat portál s dopravním značením.

"Uzavírka komunikace bude probíhat jen v nočních hodinách v termínu od 14. dubna 22 hodin do 15. dubna 2 hodin a od 6. května 22 hodin do 7. května 4 hodin,“ pokračuje Veronika Hokrová.

Na jedné z rušných křižovatek na Borech nepůjdou 17. dubna semafory. "Dne 17. dubna dojde k vypnutí elektrického proudu na světelné křižovatce Sukovy ulice a Klatovské třídy v době od 13 do 16 hodin. Policisté budou připraveni reagovat na vzniklou situaci v silničním provozu a v případě potřeby převezmou řízení křižovatky do svých rukou,“ upozorňuje dále mluvčí.

Další změna nastane v Plzni na Slovanech a dotkne se Francouzské ulice, kde byl zrušen původní termín uz kvůli nouzovému stavu. "Důvodem uzavírky měla být oprava povrchu komunikace. Náhradní termín opravy povrchu je plánován od 6.do 19. dubna  ve dvou etapách a komunikace bude uzavřena. Po celou dobu stavby bude autobus č. 30 odkloněn na objízdnou trasu ulicemi Částkovou, Slovanskou a Malostranskou,“ uzavírá mluvčí.

FOTO: ilustrační  

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24