QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Epidemická situace v kraji se zlepšuje, počty nemocných klesají

17.04.2021 9:10

Situace ohledně epidemie covid-19 v regionu se zlepšuje. V Plzeňském kraji klesají čísla nových případů a také počty hospitalizovaných v nemocnicích.

policiste nemocnice Stod1

V pátek 16. dubna zasedal opět krajský krizový štáb. Podle všech dostupných informací se situace zlepšuje, vykazuje klesající trend nejen v počtu onemocnění covid-19, ale i v počtu hospitalizovaných v nemocnicích. Denní záchyty jsou stále nižší.

Podle ředitele KHS Plzeň Michala Bartoše jsou denní záchyty nově diagnostikovaných osob s onemocněním covid-19 nepřekračují 120 v celém Plzeňském kraji. Koordinátor lůžkové péče pro Plzeňský kraj Jan Beneš potvrdil, že klesá i počet hospitalizovaných v nemocnicích.

Zatímco před týdnem bylo hospitalizováno 320 lidí, v pátek 16. dubna to bylo zhruba o stovku méně (219 osob). Méně pacientů leží také na jednotkách intenzivní péče (nyní 60, před týdnem 77 osob).

Nemocnice se proto také vracejí k plánovaným operacím. Některá covidová lůžka zrušila už například nemocnice ve Stodu. „Z důvodu poklesu covidových pacientů jsme i po dohodě s krajským koordinátorem intenzivní péče ponechali v nemocnici dvě covidové lůžkové stanice. Ostatní jsou již plně dezinfikované a slouží necovidové péči a postupně je obsazujeme. Mimo jiné už prvními pacienty, kteří u nás podstoupili odložený operační zákrok,“ popisuje ředitel Stodké nemocnice Miroslav Zábranský.

Postupný návrat do běžného režimu zažívá i nemocnice v Domažlicích. Více jsme psali zde.

ilustrační foto

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24