Espresso v Železné Rudě nahradí park. Ostuda města půjde k zemi na jaře – FOTKY

04.12.2019 9:30

Železná Ruda pokračuje v budování nového náměstí. Zatím město upravilo okolí kostela a další část už se rýsuje.

Železná Ruda Espresso listopad 2019
Železná Ruda Espresso listopad 2019Železná Ruda Espresso listopad 2019Železná Ruda Espresso listopad 2019Železná Ruda Espresso listopad 2019Železná Ruda Espresso listopad 2019Železná Ruda Espresso listopad 2019Železná Ruda Espresso listopad 2019Železná Ruda Espresso listopad 2019Železná Ruda Espresso listopad 2019Železná Ruda Espresso listopad 2019Železná Ruda Espresso listopad 2019Železná Ruda Espresso listopad 2019

Centrum šumavské Železné Rudy prochází kompletní proměnou. Město dokončilo úpravy v okolí kostela a teď se připravuje na další etapu, kdy půjde k zemi zchátralá budova bývalé cukrárny Espresso. Na jejím místě pak vznikne volnočasová plocha s parkovou úpravou a fontánou.

"Letos se podařilo vybudovat část náměstí u kostela. Přibylo tady nové veřejné osvětlení, chodníky, lavičky a odpadkové koše. Zajímavostí je, že lavičky vyrobili zaměstnanci našich technických služeb z městského dřeva napadeného kůrovcem. V současné době se pracuje na projektu další části náměstí na místě, kde stojí budova Espressa. Chceme začít budovat hned po zimě, jak nám to umožní počasí," vysvětluje starosta Železné Rudy Filip Smola.

Město už získalo  budovu Espressa do svého majetku, teď čeká na převod pozemku, který je nyní v majetku Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových. "Jsme s tímto úřadem domluveni na tom, že pozemek koupíme, budovu odstraníme a začneme na jejím místě s budováním horní části náměstí," dodává starosta.

Na místě Espressa má vzniknout plocha k trávení volného času s parkovou úpravou. "Budou zde opět lavičky, veřejné osvětlení a také kašna s fontánou," uzavírá Filip Smola s tím, že pokud půjde všechno hladce, město získá pozemek během zimy a na jaře odstartují demoliční práce.

Více o deomolici Espressa jsme psali zde.

FOTO: QAP.cz

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24