QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Fakulta filozofická se představuje ve Staré synagoze - FOTKY

14.10.2021 10:21

Fakulta filozofická Západočeské univerzity v Plzni vystavuje v plzeňské Staré synagoze sérii fotografií, jejichž prostřednictvím chce veřejnosti přiblížit zaměření svých kateder i uplatnění absolventů.

Obrazy přecházejí ve zvuky_Stará synagoga_2
Obrazy přecházejí ve zvuky_Stará synagoga_2Obrazy přecházejí ve zvuky_Stará synagoga_1Obrazy přecházejí ve zvuky_Stará synagoga_3děkan Fakulty filozofické David Šanc

Ve středu 13. října proběhla ve Staré synagoze vernisáž fotografií „Obrazy přecházejí ve zvuky“. Byla také neoficiálním zahájením akademického roku Fakulty filozofické ZČU. Na vernisáž navázal v 18 hodin rockový koncert, na kterém vystoupili absolventi a zaměstnanci Fakulty filozofické ve formacích Absolutně černé těleso, The New Normal a Eddie the Pilsener.

Ústředními postavami fotografií jsou studenti a absolventi všech deseti kateder Fakulty filozofické ZČU. Snímky, jejichž autorem je fotograf Miroslav Chaloupka, návštěvníky výstavy zavedou do významných veřejných, kulturních a společenských institucí. A to jak v Plzni, tak na další místa Plzeňského i Karlovarského kraje.

Prostřednictvím fotografií se snaží fakulta ukázat a vysvětlit, čím se jednotlivé katedry zabývají, co se na nich vyučuje a především, jak a kde se uplatní jejich absolventi.

Výstavu si lidé budou moci v prostorách Staré synagogy prohlédnout do 31. října. Otevřeno je vždy od neděle do pátku od 10 do 18 hodin.

„To nejcennější jsou naši studenti a studentky, které vzděláváme, inspirujeme a také oni inspirují nás. Výstavou jsme však zároveň chtěli vyjádřit, že jsme pyšní na to, že jsme součástí Plzně a Plzeňského kraje,“ uvedl během vernisáže děkan David Šanc.

„Univerzity mají významnou zodpovědnost – vzdělávají a formují mladé lidi, kteří budou utvářet budoucí svět. Zapojením studentů do aktivit, jako je například i tato výstava, jim vyjadřujeme naši důvěru a to, jak významní pro nás jsou,“ řekl rektor ZČU Miroslav Holeček.

Fakulta filozofická byla založena jako součást Západočeské univerzity v Plzni v roce 1999, tehdy ještě pod názvem Fakulta humanitních studií. Současný název přijala roku 2005. Fakulta vzdělává na deseti katedrách přibližně 1400 studentů ve studijních programech humanitního a společenskovědního zaměření. Kromě tradičních disciplín, jako jsou filozofie, archeologie či historie, se zaměřuje na studium společnosti moderní doby. Fakulta hraje důležitou roli ve společenském a kulturním životě města Plzně.

 

foto: ZČU Plzeň

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24