Farmářské trhy v Plzni startují již tuto sobotu 17. dubna

15.04.2021 8:50

I tento rok se můžete těšit na tradiční farmářské trhy, které budou pořádány za přísných hygienických opatření. Farmářské trhy startují již tuto sobotu 17. dubna, končit budou 18. prosince 2021.

 

Farmářské trhy

Farmářské trhy budou pro veřejnost otevřeny v sobotu 17. dubna 2021 od 8:00 do 12:00 hod.

"Město Plzeň bylo vůbec prvním městem, kde se farmářské trhy uskutečnily. První ročníky byly pořádány u Mlýnské strouhy, následně byly trhy přesunuty ke Katedrále svatého Bartoloměje, kde je můžeme navštívit i dnes," říká primátor města Plzně Martin Baxa. 

Letos se mohou účastníci trhů těšit na přibližně 40 stánků, ve kterých naleznou tradiční sortiment v podobě nejrůznějších druhů sýrů, vajec z volného chovu, pečiva, moštů, nebo sazenic. Specialitou pro tento rok je prodej šneků.

"Farmářské trhy jsou pro Plzeň důležitou událostí, proto se je město rozhodlo podpořit nákupem nových stánků," informuje Martin Baxa a dodává: "Já sám chodím na farmářské thy pravidelně. I tento rok mám již nachystaný košík a společně s manželkou na trhy vyrazíme bez ohledu na nepříznivé počasí."

Stejně jako minulý rok i tento se bude dbát na přísná hygienická opatření. Jednotilivé stánky budou mít od sebe rozestupy 2 metry. U každého stánku bude připravena dezinfekce. Pivo si bude možné zakoupit pouze v lahvích. 

Pořadatelé Plzeňských farmářských trhů apelují na návštěvníky trhů, aby na trhy vyslali jednoho maximálně dva zástupce z každé rodiny. „Musíme vydržet a trhy brát skutečně jen jako nákup skvělého jídla. Společenský rozměr farmářských trhů musíme dát stranou do doby, než zvládneme současnou epidemii,“ říká pořadatel Tomáš Popp.

 

Foto: Farmářské trhy

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24