QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

FUTURA AM – S námi má práce smysl!

27.03.2020 8:19

Hledáte lepší práci nebo spolehlivé zaměstnance? V řadě firem probíhá nábor pracovníků i v této složité době. Více se dozvíte z rozhovoru s jednatelem personální agentury FUTURA  AM, Mgr. Pavlem Černým.

1

Váháte, zda se svěřit do péče agentury práce? Každý jistě zná ty nepoctivé se špatnou pověstí, které kazí jméno certifikovaným personálním agenturám. Opravdu dobrá "personálka" ale dokáže nabídnout víc, než jen zprostředkování práce. K těm, které sázejí na profesionalitu, slušnost a spolehlivost, patří rodinná personální agentura s dvanáctiletou tradicí FUTURA  AM působící v celém Plzeňském kraji, zastoupená jednatelem Mgr. Pavlem Černým.

Co tedy FUTURA  AM nabízí uchazečům o zaměstnání nebo těm, kteří hledají lepší práci?

Jsme česká personální agentura, a proto se orientujeme především na klienty české a slovenské národnosti. Naším cílem je zaměstnávat uchazeče na hlavní pracovní poměr, nabídnout jim stabilní a dlouhodobou spolupráci. Našim zaměstnancům garantujeme srovnatelné mzdové a pracovní podmínky, jako mají kmenoví zaměstnanci v dané firmě, a to není vše. Našim zaměstnancům také poskytujeme dle jejich potřeby zálohy, zajišťujeme jim ubytování, svozovou dopravu do zaměstnání, poradenství, školení a certifikáty pro dané pracovní pozice.

Znamená to tedy, že šikovní lidé s chutí do práce se u vás o zaměstnání bát nemusí?

Samozřejmě. Vznikli jsme v době nejhlubší ekonomické krize v roce 2008, která trvala zhruba do roku 2011. I v této složité době jsme organizovali nábory a dodávali do firem zaměstnance. Naše nábory jsou určeny pro vážné uchazeče, kterým se naplno věnujeme. Jednáme s lidmi férově, každého předem seznámíme s reálnými pracovními i mzdovými podmínkami a naopak vždy chceme od našich uchazečů slyšet, že mají zájem o dlouhodobé zaměstnání. Chtěl bych proto zdůraznit, že hledáme jen vážné zájemce o práci, ne lidičky, kteří to chtějí zkusit na jeden nebo dva týdny a pak jdou jinam. Za zmínku určitě stojí i to, že veškeré poradenství, školení a přípravu uchazečů na přijímací řízení ve zvolené firmě zajišťujeme zcela zdarma.

V čem je výhodná spolupráce s vaší personální agenturou pro firmy, které hledají pracovní síly?

Za uživatele, tedy firmy a společnosti, vyhledáváme požadované nové pracovníky. Naše personální agentura s působností po celém Plzeňském kraji je sama zaměstná, proškolí a připraví na výkon povolání na dané pracovní pozice. Zabezpečíme všechny pracovně právní povinnosti vůči zaměstnancům a povinnosti zaměstnavatele podle Zákoníku práce. Zaměstnanec pracuje u uživatele formou dočasného přidělení na dobu určitou a současně je v pracovně právním vztahu s naší personální agenturou. Uživatel tak neriskuje nevhodný výběr zaměstnance, okamžitě řeší dočasný nedostatek pracovních sil a navíc agenturní pracovník představuje menší zatížení pro personální a mzdové oddělení uživatele. Kromě běžného dočasného přidělení vyhledáváme pro naše obchodní partnery uchazeče do kmenu společnosti. Tento způsob se nejčastěji využívá u manažerských a hůře hledaných pracovních pozic. Nejvíce zkušeností má naše personální agentura v automobilovém průmyslu, strojírenství a elektrovýrobě.

O jaké profese je v Plzeňském kraji největší zájem?

To se neustále mění a vyvíjí podle toho, které odvětví průmyslu je zrovna na vrcholu. Máme řadu klientů z oblasti automobilového a strojírenského průmyslu, kteří ale už teď neorganizují velké nábory, kdy potřebovali desítky lidí najednou, ale pouze doplňují stavy o jednotlivé pracovníky. Naopak obrovský boom zažívají e-shopy a navazující sklady. Zde probíhají velké nábory, požadavky na nové pracovníky se v posledních letech zněkolikanásobily.

Jak by tedy měl postupovat klient, který chce využít služeb vaší agentury, ať už z řad zájemců o práci nebo uživatelů?

Nejlepším řešením je zkontaktovat nás v plzeňské pobočce v areálu Belánka na adrese Soukenická 690/5. Podrobné informace jsou k dispozici na našich webových stránkách www.futuraam.cz, kde zájemci o práci najdou i on-line registrační formulář na zákaznické infolince 800 11 00 77 nebo emailu nabory@futuraam.cz. Aktuální nabídky zveřejňujeme také na našem facebookovém profilu.

Všichni teď prožíváme velmi složité období. Mohou vás i přesto zájemci o zaměstnání a uživatelé kontaktovat jako obvykle?

Samozřejmě fungujeme stále, pouze s tím rozdílem, že aktuálně kvůli dané situaci ve světě preferujeme, pokud je to možné, elektronickou formu pohovorů s uchazeči, tedy prostřednictvím   e-mailu nebo našeho on-line registračního formuláře, přes WhatsApp nebo telefonicky. Mezi    našimi klienty jsou stále firmy, které nabírají nové pracovníky. Nikoho z našich zaměstnanců nepropouštíme, všichni zůstávají ve stavu. Těm, kteří pracují pro společnosti, kde je dočasně přerušená výroba, proplatíme náhradu mzdy. Rozhodně nevolíme přístup, jako některé personální agentury, které své zaměstnance posílají na úřady práce. Našim cílem je zaměstnancům zaručit jistotu v této pro nás nelehké době. Je pro nás prioritou, aby naši zaměstnanci věděli, že nepřichází o práci a budou finančně zajištěni tak, aby se nedostali do finanční tísně. Věřím, že společně tuto složitou situaci zvládneme. Chtěl bych vám všem popřát především hodně zdraví a požádat vás o dodržování nařízení Vlády ČR, přestože ne vždy je to pro nás snadné. Jen tak společně a rychle zvládneme překonat toto složité období. Děkujeme. Váš tým společnosti FUTURA AM.

Komerční prezentace

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24