Hackerský útok na webové stránky Viktorky a HC Škoda Plzeň

15.04.2021 12:14

Ve čtvrtek 15. dubna v ranních hodinách napadl hacker webové stránky plzeňských hokejistů a fotbalistů. Obě webové stránky jsou nyní nedostupné. Poskytovatelé webů na útoku usilovně pracují.

QAP - úvodní fotka

Na poskytovatele webových stránek FC Viktoria Plzeň, HC Škoda Plzeň a dalších sportovních klubů byl ve čtvrtek 15. dubna spáchán hackerský útok. Firma eSports media se nyní útok snaží vyřešit.

"Sportovní kluby se nemusejí bát, že by došlo k úniku informací. Věříme, že se nám útok hackera povede, co nejdříve vyřešit," informuje jednatel společnosti eSports media David Schlegel.

K útoku na webové stánky FC Viktoria Plzeň došlo v takovém rozsahu poprvé. "Od dnešního rána je webová stránka FC Viktoria Plzeň nedostupná. Poskytovatelé našich stránek pracují na odstranění potíží souvisejících s útokem," prozradil QAPu tiskový mluvčí FC Viktoria Plzeň Václav Hanzlík.

HC Škoda Plzeň prostřednictvím svých facebookových stránek se omlouvá fanouškům. "Omlouváme se za technické problémy na našich oficiálních internetových stránkách. Na servery našeho provozovatele byl proveden DDoS útok. Děkujeme za pochopení a trpělivost, situace je v řešení," uvedl klub HC Škoda Plzeň na facebookových stránkách.

 

Foto: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24