QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Hejmanku Mauritzovou nahradil ve sněmovně náměstek Šindelář

03.03.2021 16:45

Ilona Mauritzová se vzdala mandátu poslankyně ke konci února, v Poslanecké sněmovně ji nahradil dosavadní náměstek primátora Plzně Pavel Šindelář.

šindelář
šindelářšindelař2

Po loňských volbách při koaličním krajském vyjednávání se mluvilo o tom, že by se Ilona Mauritzová měla vzdát mandátu poslankyně. Ta si ho ale nakonec nechala i po jmenování do funkce hejtmanky Plzeňského kraje. Vzdala se ho až nyní ke konci února 2021. 

Ve funkci ji nahradil Pavel Šindelář. Ten je současně i náměstek primátora města Plzně.

Kumulování funkcí je často vytýkáno primátorovi města Plzně, který je také zároveň poslancem. Stejně jako primátor Martin Baxa bude ale nyní i Šindelář vykonávat zároveň funkci ve vedení Magistrátu města Plzně a poslance Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR.

"Nový poslanec Pavel Šindelář (ODS) nahradil svou stranickou kolegyni Ilonu Mauritzovou, která se stala hejtmankou Plzeňského kraje a vzdala se mandátu. P. Šindelář je náměstkem plzeňského primátora. Před složením slibu převzal osvědčení o vzniku poslaneckého mandátu od předsedy Sněmovny Radka Vondráčka (ANO), a to za přítomnosti předsedy mandátového a imunitního výboru PS Stanislava Grospiče," oznámila Poslanecká sněmovna po svíé 87. schůzi, na které Šinedlář složil svůj slib.

Foto: Poslanecká sněmovna Parlamentu České republiky - www.psp.cz

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24