QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Hejtman požádal kvůli situaci na Domažlicku o pomoc Ústřední krizový štáb

08.04.2020 13:27

Počet nakažených koronavirem v Plzeňském kraji stoupl na 335. Krajská hygienická stanice eviduje ve středu 8. dubna o čtyři případy více než v úterý. Nejvíce nakažených je stále na Domažlicku.

4

V Plzeňském kraji podle informací hygieniků podstoupilo testy 4110 lidí, nakažených je 335. Dva lidé zemřeli a 19 se zatím vyléčilo. V karanténě nařízené hygienickou stanicí je 523 osob, 384 jich karanétnu ukončilo.

Nejvíce nakažených stále hlásí Domažlicko, aktuálně je zde 209 pozitivně testovaných. V Plzni je 43 pacientů, na Klatovsku byl koronavirus potvrzen u 33 lidí, na Tachovsku u 20, na jihu Plzeňska je nakažených 16 a na severním Plzeňsku 12. Stále jen dva případy evidují hygienici na Rokycansku.

Hejtman Josef Bernard požádal o pomoc v souvislosti s šířením koronaviru na Domažlicku Ústřední krizový štáb (ÚKŠ). "Problém je opravdu okres Domažlice. Ano, požádal jsem ÚKŠ o pomoc. Minimálně potřebujeme pomocnou ruku se zdravotníky v Domažlické nemocnici. Je to schizofrenní situace. Lidé mi píší, ať něco děláme, úplně uzavřeme hranici a jiní mi zase píší, že přijdou o práci. Akceptuji současný stav, vím, že musíme být solidární s Němci, ale pouze vyžaduji, aby byl někdo také solidární s námi. Proto mé intervence směrem k vládě a ÚKŠ,“ uvedl na svém facebookovém profilu hejtman Plzeňského kraje Josef Bernard, který je kvůli pozitivnímu testu na COVID-19 v karanténě.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24