QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Hlavní tah z Plzně na Klatovy čeká velká přestavba! VIZUALIZACE

13.08.2019 10:52

Hlavní tah I/27 z Plzně na Klatovy se dočká zásadních změn. Přeložka "Šlovice - Přeštice" je zase blíž k realizaci. Přinášíme aktuální informace! Podívejte se na vizualizaci!

Rozsáhlá stavba na hlavním tahu I/27 s názvem "Šlovice–Přeštice, přeložka“ je v plánu už řadu let. Obří přestavba na čtyřproudovou komunikaci má přinést hned několik zlepšení. V současné době to navíc vypadá, že realizace je zase o něco blíž.

"V současné době probíhají stavební řízení, některá stavební povolení jsou již vydána, dokončuje se majetkoprávní vypořádání – výkupy, nájemní smlouvy, smlouvy na věcná břemena. Na stavbu je rovněž již zpracovaná projektová dokumentace pro provádění stavby a v současné době se připravuje tendrová dokumentace k vypsání výběrového řízení na zhotovitele stavby," říká Václav Kabát z ŘSD.

Stavba by neměla ulevit jen samotnému provozu, ale také životnímu prostředí. "Základním přínosem stavby je převedení dopravy ze stávající dvoupruhové silnice I/27 s nevyhovujícími směrovými i výškovými parametry na kapacitní čtyřpruhovou komunikaci, která bezpečně převede vysoké dopravní zátěže, vyřeší problematiku průchodu silnice I/27 obcí Horní Lukavice jejím obchvatem a odstraní nehodový úsek v prostoru skládky Vysoká. Realizací obchvatu Horní Lukavice dojde i k podstatnému zlepšení životního prostředí v obci," dodává Václav Kabát.

 

 

Obří stavba by mohla odstartovat už na jaře příštího roku...

Pokud všechna řízení a vypořádání majetkových poměrů půjdou hladce, mělo by ještě v letošním roce proběhnout výběrové řízení na zhotovitele stavby. Samotná realizace stavby by mohla být zahájená v březnu příštího roku. Zprovoznění by za ideálního stavu mohlo být v listopadu roku 2023. Až na jaře nadcházejícího roku se ovšem předpokládá úplné dokončení.

Rozsáhlá přestavba by měla vyjít na zhruba 1,2 miliardy včetně DPH.

 

 

FOTO, VIDEO: Ředitelství silnic a dálnic ČR

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24